zaterdag 4 juli 2015

Boomgeest

Veel mensen kennen de beelden van de hindoeïstische rituelen en ceremoniën op Bali. De religie is een mengeling van eigen Balinese mythologieën, voorouder verering, animisme en het hindoeïsme uit Zuidoost Azië. Je ziet de rituelen elke dag, de hele dag. Overal liggen gevouwen bakjes van bananenbladeren met offers voor de geesten die overal huizen.
Zoals in grote bomen. Een dergelijk exemplaar zouden wij als geest, god of voorouder ook gaarne betrekken als buitenverblijf.
Brrr, die alom aanwezige witte, grijze en zwarte magie geeft ons de rillingen. Toen Shu onder de boom uitpufte, voelde ze een bries langs haar kuiten alsof een blotebastgeest rond de boom snelde. 

4 opmerkingen:

  1. Deze belevenis vind ik wel "geestig", ja, we laten ons wel eens beïnvloeden door een spookverhaal. Aangezien ik denk dat jullie geen vijanden hebben ben ik er gerust op, de goede geest is als een koele wind!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hej luitjes! Wat een verhalen weer. Las net een artikel ergens: "60 uur werken, maar altijd vakantie". Zoiets? Geniet!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hé de berichten blijven maar bij de boomgeest hangen! Dat zijn wij niet gewend! De kaart geeft Pute Besakih, Twin Island Villas, Pulau Ai en Ohoidertawun aan. Pa, Ma, Martin, Roos en familie zijn heel benieuwd hoe jullie deze reis ervaren! Wij horen weer van jullie vanuit de haven van Bima zo rond de 10e augustus! Love you Ma

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is stil aan de overkant!
    Toch hopelijk geen nare dingen?
    Tot spoedig.
    Groetjes vanuit Assendelft
    Henk

    BeantwoordenVerwijderen