zaterdag 4 juli 2015

Zeewier per kilo

De eilanden Lembongan en Ceningan worden verbonden met een houten brug en in de drassige moerassen tussen de eilanden, wordt hard gewerkt.
Niet aan oliewinning of tunnelbouw maar aan zeewierplantage. Bij het rijden langs de kust, komt de aroma je al tegemoet.
Overal langs de weg liggen er matten vol zeewier te drogen in de zon. Voor een schamele 9.000 Indonesische Rupiah [red: €0,61] per kilo, wordt dit groene goedje aan verschillende producenten verkocht als bindmiddel. Probeer hier maar aan te denken bij uw volgende ijsje of advocaatje.

1 opmerking:

  1. GROETENUITASSENDELFT.
    Het was even stil vanuit Azie, maar dan die overvloed van mooie verhalen en beelden. Golfplaten dorpjes met jawel Brommers, die hadden wij ook ook (50jaar geleden), niet lachen Ed , ik had een Batavus Wippert met 2 uitlaten, wel hoop ik dat de Brommeraars uit Azie t.z.t. net zo,n mooie toelomst krijgen zoals wij in Assendelft. Verders genieten jullie van mooi Baai(tjes) en vele goede vertrouwde vriendschappen. Het Zeewier verhaal vind ik ook apart. Zeewier voor 60cent/kilo, je zou er zo in kunnen handelen Ed, Zeewier bevat op aarde de meeste Mineralen, en is goed voor de gezonheid, en wordt veel verwerkt in Japanse gerechten.DUS Handelen maar?.Jullie vrienden Jeroen Alex en Mik verblijven momenteel op Ibiza, en daar is het zweten geblazen.En hoe is het in Assendelft en de rest van de wereld? In Asendelft zijn wij de Zomer gestart met een echte Hitte golf (30/35gr) maar dat zakt nu al weer naar een acseptabel niveau. Het Nieuws van de afgelopen tijd. The Lauw (schrijver/zanger, van Blauw en iedereen is van de wereld) is uiteindelijk aan zijn kanker overleden.Verder waren er weer gruwelijke aanslagen van de IS in Koeweit en Tunesie. Allah is groot, maar waarin is niet zo positief te noemen. En Griekenland leeft op de rand van Bankroet, de banken ziijn gesloten, en max kan er 60 euro/dag worden gepint.
    Zo blijft er helaas natuurlijk niet veel over voor de OUZO, Zondag a.s. beslist Europa of wij met de Grieken verder kunnen, of zij hun eigen munt weer oppakken.Allemaal spannend,maar genieten jullie maar lekker, ik eindig met de woorden van The Lau, iedereen is van de wereld maar de wereld is van IEDEREEN!! Geniet er van en voel je overal WELKOM!.
    Ed & Shu till the next week..?
    Be Carful
    Be Happy
    Gr VanuitAssendelft Henk

    BeantwoordenVerwijderen