maandag 25 juli 2016

SM Seaside City Cebu

Na een half jaar radiostilte waarin we vooral veel gevaren en gedoken hebben in the Southern Visayas en Tubbataha Reefs National Park inclusief een vakantie in Nederland, zijn we weer terug in Cebu city. We besloten een kijkje te nemen bij de nieuwste shopping mall in Cebu city.
Deze shopping mall staat op nummer 8 van de lijst van de grootste shopping malls van de wereld. De SM group shopping malls in de Filippijnen is de grootste retail operator in de Filippijnen. In totaal hebben ze 57 malls met 5,5 miljoen vierkante meters winkelvloeren. Ter vergelijking: Nederland telt ongeveer 30 miljoen vierkante meters winkelvloeren.
Dit schattige treintje, dat mensen vervoert om de enorme afstanden te overbruggen, is duidelijk niet gemaakt voor grote blanke posturen als Ed.
De shopping mall heet niet voor niets SM Seaside City met dit uitzicht.
De consequentie van zo'n grote shopping mall is dat het er nogal leeg is.
We verwachtten toch enigszins luxe merkwinkels, maar waarschijnlijk is toch meer rekening gehouden met de lokale vraag en bestedingsmogelijkheden.
Terwijl het treintje niet bepaald een futuristische uitstraling heeft, zijn er wel moderne informatiepanelen te vinden.
Deze brommerbestuurder vindt de nieuwe shopping mall maar niets en kan er niet langer naar kijken.
Wij sloten onze dag maar weer eens af met een overheerlijk dinner buffet in het Radisson Blu. In 6 rondes aten we onze buikjes vol en rolden we naar de overkant om in ons bedje verder uit te buiken.

1 opmerking:

  1. Hé stoere zeevaarders, kunnen de spijkerbroeken weer dicht? Wat een heerlijk dagen hebben jullie nog gehad met tot slot de taxirit naar de Siren Philippine! Na de veilige reis nu aan de noeste arbeid maar met veel plezier, heb je eens een baaldag, zing dan eens een mooi zeemanslied daar knap je van op!
    Vakantie hier in Holland? Zon, regen, warmte,tropische nacht, onweer, hagel en
    daarna 16 gr, en veel wind! Ha, ha. Ma

    BeantwoordenVerwijderen