maandag 4 januari 2016

11,98 kilometer

Na de jungle walk no. 10 van gisteren hadden we helemaal de smaak te pakken en besloten we vandaag weer op avontuur te gaan.
Volgens onze eenzame reisgids die steeds met ons over de planeet meereist, zou jungle walk no.1 een heel gevarieerde en zeer inspannende wandeling zijn. Echt iets voor ons dus.
De wandeling begint met een beklimming vanaf ongeveer 1000 meter boven zeeniveau in het plaatsje Brinchang. Na iets minder dan drie uur door de modderige jungle te ploeteren bereikten we de top van Gunung Brinchang op 2032 meter.
Lange tijd waren we de enigen in het woud maar plotseling werden we van achteren verrast door een hevig geritsel en hard gehijg. Deze bruinharige viervoeter met grote oren en een lange tong deed ons een ogenblik verschrikt stijf staan, maar al snel bleek hij trouw onze gids te willen zijn.
Op weg naar beneden kwamen we langs verschillende groenten- en aardbeienkwekerijen. Deze vriendelijke man uit Bangladesh nodigde ons uit voor een kijkje in de kwekerij. En met de aardbeien in zijn handen die hij zojuist had geplukt, kon hij de mooiste foto's maken.
Shu vond het fantastisch hoe deze man zijn best deed om zijn gelokte klantjes een extra fooitje af te dwingen. Ed's aardbeienzure gezicht daarentegen zegt genoeg over dit soort flauwe geanceneerde foto's.
Tussen de tomaten worden hier onder andere de typische appels van deze streek verbouwd: Cameron Appel. Bij het proeven ervan, deed het ons denken aan een harde kiwi.
Verder bergafwaarts wachtte ons deze prachtige groene glooiende theevelden. Als ze paars waren geweest, dan waanden we ons in de Franse lavendelvelden.
Na in totaal 11,98 kilometer te hebben afgelegd in bijna zes uur, brachten we nog een bezoekje aan deze Butterfly Garden. Bij het zien van dit prachtig exemplaar, op de voorgrond, kreeg Ed direct weer vlinders in zijn buik. 

1 opmerking:

  1. Wat een super sportieve nieuwjaarswandeling, m'n vriendinnen van het IVN zouden er jaloers op zijn! De natuur van dichtbij, ik kijk wel bezorgd naar de blote benen van Shu Ming en hoop van harte dat de muskieten er niet in bijten! Ed als hondenvriend heeft zich dus weer liefdevol over de avontuurlijke hond ontfermd en daar krijg je direct "beestelijke affectie" voor terug. Dit was wel een uiterste lange afstand wandeling hoor luitjes, anders wordt het gezien de warmte te gevaarlijk!!!! In het Oosten vandaag 4 januari 20 cm sneeuw en tot en met de Flevopolder in de namiddag ijzel, dat mis je toch maar als expets! Liefs van Ma

    BeantwoordenVerwijderen