donderdag 25 maart 2010

De twee grote mannen zijn begonnen

Met de PADI Open Water cursus, wel te verstaan! Begeleid door instructeur Jesper en zijn lieftallige assistente en Dive Master in opleiding – namelijk niemand anders dan ikzelf (Shu) – zijn Ed en Maarten gisteren in het zwembad begonnen met allerlei dive skills. Dat ging uiteraard gepaard met de nodige hilariteit, aangezien de twee grote mannen écht grote maten hebben! Gelukkig had de duikschool precies twee wetsuits in maat XXL - waarvan bij de ene het kruis nagenoeg ontbrak omdat er een groot gat in zat. Het vinden van loodgordels die de heren passen (lees: om de buiken heen krijgen) viel vervolgens ook niet mee. Wellicht heeft het te water gaan van de heren het Nederlandse 20:00 uur journaal gehaald als S(h)unami?
Het Padi Buddy-systeem vraagt om continue lijfelijk contact totdat je weer aan wal bent. Vandaag mochten ze dan eindelijk met de boot mee naar de ondiepe baai Aow Leuk om daar nog meer dive skills te oefenen en een stukje te zwemmen onder water.
Als je van de boot af komt lijkt alles recht, maar dat is het dan nét niet - een plaatje van Buddha View Dive Resort.

2 opmerkingen:

  1. Hé Oceaan duikers,
    Helemaal geweldig dit verslag van Shu Ming, wij voelen ons er helemaal bij betrokken! Zie die onschuldige mannen daar nu zitten, nou laat ze maar schuiven, het zijn schavuiten van de eertse klas. Laat je ze samen op stap gaan, dan weet echt je niet wat er gebeurt! Dat weet je als moeder heel precies. De te waterlating van deze zeeberen had grote gevolgen. Op IJsland is een gletsjer vulkaan uit gebarsten, honderden meters hoge/grote vlammen slaan er uit, dat is ook indrukwekkend! En ..., wat wij op TV zien in Tailand, de demonstranten laten hun hoofd allemaal kaal scheren, wel wat warm op die koppie's, het loopt nu dus storm, iedereen koopt een paraplu! Spannende tijden, er is veel te beleven! Ik hoop dat de dive masters voldoende lood kunnen vinden om de kanjers te laten zakken, maar kom vooral weer voorzichtig naar boven! Edwin en Maarten veel succes, Shu Ming bedankt voor het(al drie maanden lang) versturen van spannende reisverhalen helemaal compleet met de fotoreportage van Ed! Wij zijn blij met jullie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. He Shu,

    Heb je voor mij een foto van die twee grote mannen in die veel te kleine pakken?
    en een foto van jou in je instructeursoutfit?

    Groeten en heel veel plezier,
    Martin

    BeantwoordenVerwijderen