zaterdag 12 juni 2010

Uniform van een Eilandbewoner

Even een plaatje van een wezenlijk onderdeel van het uniform van een eilandbewoner: de slippers. Zelfs dat rubberen schoeisel is onderhevig aan mode - de Havaianas zijn ook hier de norm - maar het kan ook anders. Je kan ook gewoon de standaard niks-aan-de-hand Thaise slipper kopen. Die is leverbaar in alle kleuren van de regenboog en kost nagenoeg niks. Ze zijn echter helaas niet verkrijgbaar in de maat 'boot'. Maar dat is nog niet het ergste. Het lastigste aspect van de standaard slipper is het feit dat menigeen met de zelfde slipper loopt. Het is hier gebruikelijk dat je je schoeisel uittrekt wanneer je een huis, winkel of ander etablissement betreedt. Het resultaat is dat er een woud aan slippers voor de gemiddelde deuropening ligt. Vind dan maar eens jouw slippers terug als het standaard slippers betreft. De oplossing?
Rood-wit-blauw identificatie draadje.

2 opmerkingen:

  1. Hoi Ed en Shu Ming,
    In het verre verleden was er een blond Hollands jongetje, die zijn stevige wandelschoenen omruilde voor teenslippers om toch maar niet die lange wandeling door het mooie Cheneve te MOETEN maken. Volgens mij gaat de voorkeur van Ed nog steeds uit naar het rubber schoeisel! Wij kunnen het ons helamaal voorstellen, bij dit schoeisel past het Aziatisch leven, bij Amsterdam de kickers, maar dat heeft toch ook wel iets! Wij moeten wel iets verzinnen om jullie naar Holland te krijgen, frisse regen, groene weilanden, drop of pindakaas? Wij missen Ed met zijn Capucino en Chu Ming met haar spontane plannetjes.
    Wat schiet mij nu te binnen, jullie kunnen zeker nog een jaar als platvoet indianen genieten, struinen, ontdekken in het mooie Azië en wij...., hebben heel veel geduld!
    Liefs van Ma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Eddie,

    Ik wist niet dat daar ook Yeti's rondlopen?

    Hier zijn we iniddels aardig suf van dat Vuvuzela gezoem!

    Alle wedstrijden tot nog toe gevolgd en morgen omt Roos d'r vader eerder langs om om 13.30 uur lokale tijd naar het Nederlands elftal te komen kijken.

    Heb dan slaapdag omdat ik uit de nacht kom. Mooi tijdstip 13.30 uur om maar eens flink aan het bier te gaan.

    We kijken hier inmiddels op een 138 cm Samsung LED TV.

    De mazzel een veel kijkplezier morgen!

    Mart

    BeantwoordenVerwijderen