zondag 6 juni 2010

Verhuizing

Aangezien het initiële plan toch écht was om te reizen door heel Zuidoost-Azië en we vooralsnog niet veel verder zijn gekomen dan één eiland - Koh Tao Thailand - hebben we bedacht dat we maar weer eens moeten verkassen naar een ander huis. Zonder gekheid, wat echt onze drang tot verhuizen heeft aangewakkerd? De kleur van het water. Niet van de zee rond het eiland – die is onafgebroken azuur blauw - maar van het water in het appartement waarin we nu zitten.

Wat is er mis met dit plaatje? Juist, de kleur van het kraanwater! Het is een superfijn appartement met tv en een bankstel (!) maar de kleur en vooral de geur (roest/bloed) van het kraanwater is echt gaan tegenstaan. Nu is het wel zo dat er overal op dit eilandje een waterschaarste heerst, maar bij navraag blijkt het elders een stuk minder. Dus morgen keren we weer terug naar ons vorige appartement. Onze verhuisdrang ligt trouwens zéker niet aan ons ongenode huisdier in het huidige appartement, dat is een lieverdje.

Onze wandelende tak/blad kleurt ook mooi bij de gordijnen.

5 opmerkingen:

  1. Lijkt mij toch de perfecte WK woning?

    Hier zouden de mensen er een ? voor begaan!

    Een huis met oranje water uit de kraan!!!!

    Lange leve het Nederlands elftal

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij nader inzien is het watermanagement van Willem Alexander,onze Prins van Oranje een juiste keuze geweest!Wij kunnen hem vragen of hij de oplossing weet voor het waterprobleem op Koh Tao!

    Hij zal dat geweldig vinden, even helemaal weg van het woelige leven, diepzeeduiken en plannen bedenken om het zoute zeewater om te zetten in schoon zoet water.

    Het verhaal van oude tijden is dat Jezus Christus het water veranderde in wijn, want de bruiloft moest doorgaan. Er is niets onmogelijk..., als je maar de juiste mensen hebt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ed,

    We hebben watermakers op de plank en ik kom ze graag brengen.

    Eind oktober gaan we de eerste wind / solar powered stand alone unit overdragen aan de Indonesische bevolking

    groet,
    Chris

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ha die Ed en Shu,

    Weer even een berichtje van hier. Jullie verma-ken je zo te zien nog steeds uitstekend. Onge-lofelijk die mooie oranje poster. Moet je maar opkomen. Gaan we hier zeker zien, als Neder-land goed gaat presteren. Je moet er maar opko-men. José zit inmiddels in Bankok. Hebben nog niets van haar vernomen, maar zal wel goed zijn. Is er vanmorgen vroeg pas aangekomen, dus misschien niet kunnen mailen. Jullie wandelende tak kun je misschien wel meenemen naar het volgende onderkomen. Moet je wel het behang, of de gordijnen aanpassen en voor wat betreft het water. Ja, daar zul je niet direct vrolijk van worden, maar dan inderdaad maar verhuizen. Hier gaat het meeste goed. We heb- ben een nieuwe boot gekocht, dus Mart en Roos zullen wel weer meegaan met de kinderen. Hans en A3n natuurlijk ook. Is een leuk klein sloep-je. Je kunt er prima met 6 personen in, dus we gaan voor het mooie weer. Nou, weer veel fun en knuffels van hier.
    Gr. Roos en Ruud.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Haha ik weet nog wel dat jullie idd gingen verhuizen de eerste avond dat ik aanschoof in de bar. Maar beter nu dus? Geen vies water?

    Was gezellig het laatste avond op het strand! Nu weer in Bangkok. Wordt weer afkicken om WK te kijken zonder jullie hoor!

    Ik zal de foto's tzt eens naar jullie mailen! Even kijken of d'een of d'andere Aziatische pc het daarmee eens is. Zo niet, dan wordt het over een maandje m'n Hollandse laptop en ANDERS kom ik ze gewoon brengen, deal?

    Liefs en een KUS!
    Marieke

    BeantwoordenVerwijderen