vrijdag 26 juni 2015

Koh Tao Bouw

Het gaat de laatste jaren hard hier op Koh Tao. Wij vragen ons zelfs af of het niet té hard gaat. Duizenden brommers en overal wordt gebouwd, het eilandje lijkt het niet aan te kunnen. Het ene luxe appartementencomplex is nog niet af, of ernaast wordt een nieuwe gebouwd.
Niet iedereen woont echter in een vijf sterren resort. De goedkope Bob de Bouwers heten hier Birmezen en die wonen 'on site' in golfplaten onderkomens.
Met zoveel bamboe steigers is er wel altijd plek om je was te drogen.
Dit is een recent project; het Tarna Align resort. Het contrast is ook hier immens. De werkers wonen in amper wind- en waterdichte huisjes en bouwen aan het resort waar de prijs van een overnachting begint bij 125 euro.
Op slippers en in jogging broek wordt het cement in kruiwagen richting fundatie gereden.
Daar schept een werker met een emmertje het cement in de juiste segmenten.
Ook de dames werken mee en scheppen naar hartelust de stenen en het zand in de cementmolen.
Vooruitgang heeft positieve effecten voor de plaatselijke bevolking en economie, maar kent ook hier keerzijden. We willen vasthouden aan een idyllisch beeld van een laid-back eilandje in de Golf van Thailand, maar het is niet aan ons om de toekomst van Tao te bepalen.

2 opmerkingen:

  1. Jammer dat het verschil tussen rijk en arm steeds groter wordt, hebben de bouwvakkers voordeel aan het toenemend toerisme? Later wij aannemen van wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmmmm, vooruitgang is duidelijk niet altijd vooruitgang. Jammerrrrrr

    BeantwoordenVerwijderen