zondag 29 november 2015

University of Cebu

Volgende week begint onze vakantie, maar momenteel zijn we nog even in Cebu voor een studie aan de University of Cebu. Nou ja, om eerlijk te zijn is het een training aan het Maritime Education and Training Center van de University of Cebu. We spenderen de dagen in de big city met een Safety of Life at Sea (SOLAS) Basic Training.
Dat betekent vroeg uit de veren, want wee je gebeente als je te laat verschijnt voor de lessen die om 08:00 uur beginnen op de campus in de wijk Mambaling. Er is een dagelijkse 'farmers market' naast de campus en Shu past zich goed aan aan de zeer strikte lokale ontbijtvoorschriften: eet een gestoomde maïskolf.
Het schoolplein van de universiteit met een deel van een schip dat ze gebruiken voor trainingen.
De Basic Training bestaat uit een viertal modules: Elementary First Aid (EFA), Personal Survival Techniques (PST), Personal Safety and Social Responsibility (PSSR) en Fire Prevention and Fire Fighting (FPFF).
We hebben al drie modules achter de rug en de komende dagen behandelen we de laatste resterende module, de PSSR. Eén van de spectaculairste modules tot nu toe was de FPFF... brandweermannetje spelen.
De overall zit Shu als gegoten. Zeg maar niks over platte billen in dit pak, want ze is licht ontvlambaar.
Volledig milieu verantwoord overgieten we de boel met benzine en steken het zooitje in de hens, om het vervolgens el rapido te blussen.
Na een debriefing van de strenge instructeurs is een ieder - voor dit onderdeel geslaagd - heengezonden. De training duurt in totaal acht dagen; ons inziens veel te lang voor de stof die wordt behandeld, maar we houden nog wel even vol. We grinniken om het schoolse karakter en de Aziatische discipline, maar hebben ook een hoop lol met de instructeurs en onze klasgenoten. 

1 opmerking:

  1. Hallo Ed en Shu Ming, welkom in "beeld", wij genieten van de avonturen van dappere Dodo en zijn liefje! Het ziet er wel wat gevaarlijk uit..., dus let goed op hoe de wind staat! Love you Ma!

    BeantwoordenVerwijderen