woensdag 21 april 2010

Train Full!

Het idee was leuk: vanuit Koh Tao met boot en trein rechtstreeks naar Maleisië. De boot lukte nog, maar toen we aankwamen op het treinstation in Chumpon bleken de eerste drie treinen richting het diepe Zuiden "Full".
"No hep train today".
De bus bleek ook geen optie, want: "Bus full!" Er zat niets anders op dan een nacht en een dag vertoeven in de provinciehoofdstad Chumpon. Van de nood maakt men - naar goed Hollands gebruik - de deugd. Dus even een kort verslag van de dagvulling:
Bij het krieken van de dag is Shu, zwaar in training voor haar Instructor Development Course, de hotelgym in gedoken.
In de middag hebben we een bezoekje gebracht aan deze ambachtsman. Hij maakt plexiglas omhulsels voor kleine Buddha's die de Thai aan kettingen dragen.
Hier zoekt Ed een Buddha uit. Het is inmiddels het derde exemplaar
De eerlijkheid gebiedt te vermelden dat we de dag verder hebben gevuld met heerlijk ontbijten, ijsjes eten, cappuccino en gebak nuttigen en - de ezel stoot zich geen tweede keer aan dezelfde steen - het regelen van trein- en boottickets voor de terugreis naar Koh Tao op 4 en 5 mei.

4 opmerkingen:

  1. Oei even incasseren en leren, inventief op oplossing vinden met in het achterhoofd het idee maak er vandaag het beste van, dat lukt jullie goed! Shu Ming je ziet er soepel uit, het leven in Azië doet je goed. Een veerkrachtig mens blijft in evenwicht en Ed blijft zijn horizon vergroten, geïnteresserd in de dingen van de mensen. Morgen samen dus weer verder, heerlijk op reis!
    Sie you, Ma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 27april2010
    Wel leuk dat ze het station meteen naar Chu genoemd hebben!;)Hier hangt inmiddels ook een naambordje aan de gevel van de nieuwe woning.
    Groeten Martin

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen