woensdag 3 februari 2010

Pondok Lodge

Zo heet onze volgende bestemming, zo'n half uurtje lopen met volle bepakking bij 't Mandarin Oriental Hotel vandaan. Met slechts een tafel, twee rotan stoeltjes (waar Ed wel in past, maar haast niet uit kan) en een podium waar een matras op ligt, een gemeenschappelijke douche en toilet op de gang, een ietwat simpeler hotel dan ons vorige. Gelukkig is wel een knus dakterras met palmboompjes aanwezig en is het gesitueerd in een knus uitgaansbuurtje. We hebben letterlijk niets anders gedaan dan heerlijk gegeten en geslapen, we zijn gewoon te lamlendig van de vermoeidheid en de warmte... Vandaag heerlijke warme stortregen gehad; wat is dat heerlijk en zó okay in vergelijking met de kouwe zeikregen van Nederland. Morgenochtend gaan we om 8:30 uur met de bus naar Mersing om vervolgens naar het eiland Tioman te gaan.

6 opmerkingen:

  1. Op naar een Bounty eiland!
    Goede reis en kijk uit dat
    jullie daar in de die
    paradijselijke niet nog luier worden!
    Veel reisplezier, Mart
    ps. Hier nog steeds zeikregen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. TIP: één van de eerste Google linkjes:

    In Mersing zit een reisbureau, die alle toeristen voor Tioman uit de bussen "plukt". Vervolgens zeggen ze, dat je bij hen moet boeken, want alles zit "vol". Daarna betaal je veel te veel voor je accommodatie, die je nog nooit hebt gezien. Vaak zijn dit ook slechte huisjes. De bootreis kun je bij hen regelen, maar boek geen accommodatie. Boek voor de bootreis een enkele reis, want dan kun je de boot terug kiezen. Dan ben je van niemand afhankelijk. De naam van deze Travelagent is: "Island Connection". Op Tioman vinden ze dat reisbureau maar niets. Iedere toerist wordt in het huisje en het dorp van de travel agent geboekt. De beste plek voor reizigers in Mersing is het "East Coast Hotel"

    Heel veel plezier!
    Nee, ik ben er helaas nog niet geweest!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Shu en Ed,

    Fijn dat jullie goed zijn aangekomen en wat een schattige Lodge, heel veel plezier.
    We volgen jullie hier vanuit Lelystad.

    Groetjes Edith en Marike

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi lieve kleine chinees en Eddepet,

    Nou, voor het eerst van mijnleven op een blog dus ff uitvissen hoe zoiets werkt. Klinkt allemaal heerlijk daar en ben gepast jalours, door jullie te volgen reizen we toch allemaal een beetje met jullie mee.

    Dikke knuf saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heee!! Ff een snelle groet uit het steenkoude nederland brrr... Fijn dat jullie goed en wel zijn aangekomen. Ik wens jullie heel veel succes/plezier en hopelijk mag ik nog veel van jullie avonturen lezen! Dikke knuffel uit Schoonhoven (ook van manlief en mijn kleine meisje) x

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Groeten uit winters Alphen a/d Rijn
    Hé daar, wat zie ik 2 bezwete koppies? Nou wij lekker niet, genieten van de kou, dus laarzen, handschoenen, muts, extra hempje, (mis mijn hittepitjes) en anti glijeizers allemaal aan! MAAR NU!!!!! In Canada! Gouden plak voor HOLLAND, KRAMER heeft de eerste, prachtige wedstrijd met als toeschouwers Onze prins van Oranje, Maxima en de prinsesjes! O jee wat een feest! Gelukkige Valentijn, moet een fantastisch jaar worden voor jullie beiden, vandaag valt het samen mket het Chinees Nieuwjaar! Ik ga nu even mijn (kleine) schat wakker kussen in het Rijnlandziekenhuis, hij begint het daar wel gezellig te vinden met al die lieve (en knappe) zustertjes om hem heen! Grote vraag voor Jan, Ed en Shu Ming is, WILLEN JULLIE NOG WEL NAAR HUIS? Ik wil het antwoord even niet horen, zet een temperamentvolle Zuid Amerikaanse plaat op, neem een advokaatje met slagroom en droom van Las Vegas, daar kan ik nog happy van worden. Wat dan, grote prijs winnen en een wereld reis maken!! Ma gaat op stap!

    BeantwoordenVerwijderen