vrijdag 17 september 2010

Fundiving

Na een aantal stressvolle dagen met zeer veeleisende klanten, die nauwelijks kunnen duiken, is het weer even tijd voor ons tweeën. Lekker samen duiken voor de lol, zonder klanten of studenten. Zo hebben we een heerlijke lange duik gemaakt van 67 minuten. Bij de duikplek Three Rocks zijn we van de boot gesprongen en zijn duikend terug naar de boot gezwommen, die voor anker lag op de duikstek Pottery. Onderweg kwamen we onder andere het volgende tegen:
Een camera-schuwe Harlequin Sweetlips. Een adolescente Harlequin Sweetlips om precies te zijn. Zo zie je ze zelden, en deze gaat er dan ook als een haas vandoor en verstopt zich onder het koraal.
Een Bluespotted Ribbontail Ray. Normaal gesproken vind je deze jongens onder het koraal, of bedolven onder een laagje zand. Deze lag pontificaal te poseren op een rots. Die blauwe stippen zijn gen Photoshop truc. Die zijn echt.
En dan Shu's favorieten, de Nudibranches (zeeslakken). Ze bestaan in alle kleuren en formaten en zijn vaak wondertjes voor het oog. Dit type Nudibranch heeft 'haren' op zijn rug waardoor hij ademt.
En tenslotte een zwart-witte Nudibranch met gele accenten. Verzin het maar eens om zo'n beest uit te vinden.

1 opmerking:

  1. Hai Ed en Shu Ming,

    Bij het zien van deze mooie foto's kan ik mij voorstellen dat er mensen zijn die een zeeaquarium willen aanschaffen! Wat prachtig en rustgevend als je die waterwonderen van dichtbij kan bekijken, daar is Artis niets bij!
    Het lijkt mij grappig om jullie onderwater communicatie te zien! Als je aan het duiken bent wil je de ander atent maken op die natuurschatten en wie ziet het dan het eerst?
    Wij leven mee, na de moeilijke cursisten is dit een verademing! Geniet! Ma'tje

    BeantwoordenVerwijderen