vrijdag 1 januari 2016

Langkawi highlights

Op 28 december verlieten we Jakarta en vertrokken we naar het Maleisische eiland Langkwai - bij menigeen vakantieganger bekend en geliefd. We waren er maar kort, dus we huurden een brommertje voor twee dagen en toerden in rap tempo langs een paar highlights.
Dit was een aangename verrassing. Onderweg naar het noorden kwamen we langs een strandje waar een catering wagen geparkeerd stond. Lekkere happen en goede koffie op een tropisch strand: top  combinatie. Saillant detail: de wagen bleek in eigendom van een Zeeuwse en haar Maleise man.
De Air Terjun Télaga Tujuh was ons reisdoel voor de tweede brommerdag. Een waterval die ontspringt uit zeven bronnen, en waar naar verluidt feeën baden. De wandeling naar de bronnen is een pittige met 600 traptreden. De eerste 250 brengen je naar de waterval en de rest leidt je naar de bronnen en dit - best geinige - uitzichtpunt.
Na een slokkie water voor de dorst, gingen wij over tot de afdaling naar de waterval - een serieuze zaak, dat moge duidelijk zijn.
Shu wilde met alle liefde wel even onder de waterval op de foto, mits die Chinese hunk in speedo er ook bij op mocht.
Een zeer artistieke foto van Ed's ongeschoren onderkin en zonverbrande ei.
Op weg terug naar huis kwamen we langs de Télaga Harbour Marina jachthaven; een mooie gelegenheid om de ingecalculeerde overwinning in de Staatsloterij te doen materialiseren. [red: uiteindelijk hebben we uiteraard weer niks gewonnen, zelfs geen Mini].
Tapas eten in een jachthaven. Uitzicht op de bootjes. Blauwe luchten, blauwe zee. Heerlijk leven. Langkawi was leuk. 

2 opmerkingen:

  1. Ha, ha, Langkawi... lijkt net iets als een rondje Texel maar dan anders! Dit eiland heeft vele zonuren en die prachtige oceaan, daar voelt een mens zich happy. En waar heeft een mens behoefte aan..., iets snacken, knabbelen al is het dan geen Vlaamse friet of een Zeeuwse bolus, maar wel een vers gebakken visje? Deze beelden wil je vast wel in je geheugen prenten, de vrijheid die je voelt als je zo samen met je brommertje over het eiland rijdt, lijkt me heerlijk! In Holland zakt de temperatuur inmiddels naar 8 graden en wat hoor je hier? De mensen hebben behoefte aan een echte winter met sneeuw en ijs. Er is in heet Westen zelfs nog geen nachtvorst geweest, de weilanden zijn knallend groen en op 16 januari is het al weer Nationale Tulpendag, we slaan de winter een jaartje over! Jose en Sjef zijn in Oostenrijk waar gelukkig wat sneeuw is gevallen. Wij gaan vanmiddag de snert wandeling maken, lekker naar buiten! Bick kiss! Ma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het ziet er allemaal weer goed uit, geniet ervan.

    gr

    marcel

    BeantwoordenVerwijderen