dinsdag 15 februari 2011

Familiebezoek uit China

Nooit eerder over de grens van China geweest, geen woord Engels, laat staan Thais sprekend: de familie ging het avontuur tegemoet en bracht ons een flitsbezoek. In krap tweeënzeventig uur, hebben we hen enkele high lights van Koh Tao laten zien en ervaren. Ze hebben een rondje over het eiland gereden op huurbrommertjes. Ze zijn de zee ingegaan vanaf het strand, visjes voerend om ze te lokken. Ze hebben de geneugten van fondue en barbeque op Chinees-Thaise wijze mogen beproeven. We hebben zelfs een boottochtje met elkaar gemaakt rond het eiland om op verschillende plekken te snorkelen. Uiteraard mocht een eerste duikervaring niet aan dit rijtje ontbreken. En ja, dan herkennen we in de familie weer de Chinese duikstudent, die niet gewend is aan lichaamsbeheersing en -coördinatie in het water.
Gelukkig konden de meesten wel zwemmen. Het zwemmen met vinnen aan, was echter nog een uitdaging. Hier watertrappelt A Hoi voor zijn leven.
Zonder vinnen gaat het hem stukken beter af om horizontaal te snorkelen.
De kleine Nono is a-typisch Chinees in die zin dat hij een echte waterrat is.
Net zoals in China is het bestellen van de lunch of het diner een hele uitdaging, zeker omdat ze de buitenlandse taal alles behalve meester zijn.
De Chinese gebruiken kunnen uiteraard niet uitblijven: die eeuwige opgestoken vingertjes voor de foto.
Heerlijk lui en relaxed op de kussens van Tropicana. Het liefst hadden ze nog minstens een maand gebleven.
Van links naar rechts met de klok mee: Nono - zoontje van Michelle, A Hoi - man van Michelle, Michelle, San San, Shu, A Cheung - reiziger uit Shenzhen die zich onderweg bij de familie heeft aangesloten, Yoyo - zoontje van A Cheung.
Veel hectiek en blijdschap voor het opstellen voor de onontkoombare en allesomvattende groepsfoto.
Daar is-ie dan! Inmiddels is de familie veilig thuisgekomen en zal de eerste buitenlandse vakantie niet snel vergeten: een bijzondere en mooie ervaring.

1 opmerking:

  1. Hallo Ed en Shu Ming,

    Wat een liefelijke ontmoetingen, heftige acties, basis voor wereldwijde vriendeschappen,
    heel knap dat deze mensen de stoute schoenen hebben aangetrokken...op weg naar Koh Tao.
    Zo grappig om deze foto's te zien! Blije mensen die nieuwe ervaringen samen beleven, prachtig! Groetje van Wil-Ma'tje

    BeantwoordenVerwijderen