maandag 21 februari 2011

OV in Indo

Terwijl in Nederland de OV Chipkaart met veel horten en stoten in het leven wordt geroepen, maken wij zónder veel horten en stoten gebruik van het openbaar vervoer in Medan, Indonesië. Langs alle wegen en op iedere hoek van de straat kun je instappen in een 'becak'.
Het meest ideale vervoermiddel in de stinkende, oorverdovende en luchtweg- verstikkende chaos van verkeer.
Heerlijk de wind in je haren door het ontbreken van ramen in het voertuig.
Super comfortabele zitplaatsen.
Fantastisch ruim: met de billen op de voorbank en het hoofd op de achterbank.
Snel en makkelijk uit te stappen vanwege het ontbreken van deuren. Notabene: Ed past met zijn goddelijke, afgetrainde lijf nét door de opening en vult nagenoeg in z'n eentje het hele karretje!
Altijd blije en vriendelijke chauffeurs.
Hier zitten we in een 'bemo', een iets riantere en luxere versie van de 'becak'. Morgen zullen we met een hopelijk nóg comfortabelere bus vertrekken naar Bukit Lawang. Dit dorp staat bekend om de jungle met de Orang Utans. We gaan dus even terug naar onze 'roots' en zullen een aantal dagen uit de lucht zijn.

2 opmerkingen:

  1. He Ed en Shu Ming,

    Gaaf zeg, deze wijze van reizen is voor niveau "op maat" voor Ed even aanpassen, maar dat doet hij zo te zien heel felxibel. Open dakje is de oplossing voor de Europeanen.
    Jullie zijn thuis onder de mensen, daar kan je van houden..., een menselijke bestaan.
    Geef de Orang Utans een dikke knuffel van ons,
    wat heerlijk dat zij daar op het mooie Sumatra zo vrij kunnen leven! De natuur zal dat wel prachtige zijn, even zweten in de bus heb je daar wel voor over! J&W

    BeantwoordenVerwijderen
  2. He moet je daar ook al met je OV chipper reizen? Hier zijn die dingen gekraakt en kun je gratis reizen met je chipper nog goedkoper dan de Buzzer!

    BeantwoordenVerwijderen