maandag 14 februari 2011

Waldimar en Janneke

Een broer van een vriend van mijn broer. Laten we hem maar bij zijn naam noemen, die is al ingewikkeld genoeg.
We stellen aan u voor: Waldimar. Hij kwam samen met zijn meissie Janneke naar Thailand's leukste eiland Koh Tao om duikles te krijgen van Shu. Als trouwe volgers van onze weblog hebben ze zelfs hun reisplannen omgegooid toen ze hoorden dat we hier nog maar kort zouden zitten, alvorens we naar Indonesië vertrekken.
Dit is Janneke samen met een trotse Shu. Janneke moest wat angsten overwinnen om alle skills en oefeningen in het zwembad meester te maken. Uiteindelijk bedwong ze haar demomen en lukte zelfs de beruchte oefening 'onder water masker afzetten en weer opzetten' haar. Een topprestatie.
Van veraf lijkt ons tweede huis - de Big Buddha boat - een inimini bootje.
Maar als je op het randje staat en je moet het diepe inplonsen dan piep je wel anders. Janneke toont op deze foto een perfect uitgevoerde 'giant stride', dé manier om te water te gaan vanaf onze toch-best-wel-hoge-boot.
Je masker af- en opdoen in het ondiepe gedeelte van het zwembad is één ding, maar stel je voor dat je het moet doen op twaalf meter diepte op de duiksite White Rock. Janneke slaagde ook voor deze test met vlag en wimpel.Hetgeen uiteraard gevierd moet worden met een staatsieportret van de schatten.
Ze zijn leuke, lieve mensen en daarbij uitmuntende duikstudenten. Achteraf bezien hebben ze van het begrip 'drijfvermogen' duidelijk meer kaas gegeten dan Ed.
Uiteindelijk was zelfs de PADI specialty course Underwater Hyrogliphic signaling een eitje voor onze supersterren. Kortom, het was superleuk dat ze hier waren en we zijn benieuwd naar hun belevenissen in het hoge Noorden van Thailand.

1 opmerking:

  1. Oei, a.s. Pappa Dorcan zal wel heel trots zijn op z'n broertje, havy als je duikt met "het lood" in je schoenen! Mart en Roos hebben intussen de babykamer bij Chantal geïnspecteerd, zij is er helemaal klaar voor!
    Waarschijnlijk worden Waldimar en Janneke in maart oom en tante van die kleine spruit!
    Meisje/jongen wij laten het even weten!

    BeantwoordenVerwijderen