maandag 20 juni 2011

Familielunch

Tijdens de familiebezoeken in China had Shu een speciale missie: het uitzoeken van de stamboom van de familie Yip. Eén van de vele interessante gebeurtenissen binnen de familie is dat de oom van Shu's vader lang geleden naar Nederland is gekomen. Hij verliet zijn vrouw en twee kinderen en ging op zoek naar werk in het Westen. In Nederland stichtte hij een tweede gezin met nog eens vier kinderen. Om de stamboom aan de familie te presenten, organiseerden we een familielunch.
In dit voor vele Chinezen in Nederland bekende restaurant vond de lunch plaats: Tai Wu in Rotterdam.
Hier zit dan een groot gedeelte van de Nederlandse tak van de familie Yip. Van rechts naar links: Ka Wah (tante van Shu), Rebecca (moeder van Shu), Dorris (vrouw van Joep), Joep (oom van Shu), Ning Wah (tante van Shu), Linda (vriendin van Ruud), Ruud (broer van Shu), Daan (zoon van Joep en Dorris), Shu, Tim (zoon van Joep en Dorris), Marie-Louise (vriendin van Tim), Jack (vader van Shu).
Dit is geen portret van Ed, noch een verloren gewaand familielid, maar het betreft de welbekende Chinees-restaurant-huis-Buddha.

1 opmerking:

  1. China-Holland,

    De familiebanden zijn gesmeed, na vele omzwevingen zijn jullie weer bij elkaar geweest, een prachtig plaatje! Ed zweeft er als geest een beetje bij! Maar wat belangrijk is, hij heeft dit unieke moment voor de historische archieven vastgelegd.

    Waardevol om dit te zien, good Luck familie Cheung! ....Wil-Ma'tje

    BeantwoordenVerwijderen