maandag 13 juni 2011

Met Maarten naar 'Nice'

Uiteraard moesten we lunchen met vriend Maarten; sushi in De Pijp in Amsterdam. Shu vertelde hem hoe wij aan het overwegen waren om - tijdens ons korte verblijf in Nederland - tijd vrij te maken om Yvonne en Valentijn te verrassen. Zij beheren namelijk het komend seizoen de camping Le Croque Loisirs in Zuid Frankrijk. Terwijl Maarten aandachtig het verhaal beluisterde, werd hij, tot grote vreugde van Shu, spontaan gestrikt als chauffeur.
Met dit bekende gebaar, zwoeren we de verrassing samen.
Om wat oude tijden op te halen, hebben we na de lunch een rondje over de Albert Cuijp gelopen.
In Grenòble hebben we de rit naar Zuid Frankrijk onderbroken met een overnachting in het Formule 1 hotel. Na het ontbijtje à €3,90 p/p - toch nog vier keer zo duur als in Indonesië - stapten we in de auto voor de laatste 140 kilometers naar de camping.
Een stuwmeer is voor Ed nog altijd een brug naar het verleden. De indrukwekkende bouwsels van de Franse kampeervakanties uit zijn jeugd.
"Huh, Alpe d'Huez 27 kilometer?" Maarten had van Shu's monoloog in het Sushi restaurant in de Pijp alleen de woorden 'Zuid Frankrijk' en 'Nice' opgevangen en onthouden. Dit is de kern: de camping van Valentijn en Yvonne ligt in Zuid Frankrijk zo'n 205 kilometer ten Noordwesten van Nice. In de Alpen dus.
Maarten dacht dus aan strand en flanerende meisjes in hippe bikini's en in het geheel niet aan bergtoppen met eeuwige sneeuw en eenzame reizigers beschermende Mariabeelden in kapelletjes.
Onze grote vriend had slechts korte broeken en t-shirts bij zich gestoken. Met een temperatuur van gemiddeld 9-10 graden toch nét effe te fris voor een behaaglijk gevoel.
So much for een Jet set, high class weekendje op the beach van Nice. Gewoon met al je kleren aan in twee slaapzakken op een luchtbedje op de vloer van de receptie van de camping.
Shu kreeg het dat weekend nooit meer warm, ondanks het thermo-ondergoed, de twee slaapzakken en het continue hopsen en springen.
Maar hier ging het natuurlijk allemaal om. Een heerlijk ontbijt met Franse broodjes en kazen met onze drie schatten van vrienden. Daarbij het uitzicht op de Alpen en geheel omringd door een overweldigende hoeveelheid frisse lucht. Dit hadden we voor geen goud willen missen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten