woensdag 8 juni 2011

Liefdadigheidswerk

Met enige regelmaat wordt er vanuit het bedrijf van Yi Ha liefdadigheidswerk gedaan. De werknemers van Excellent Gas kunnen zich opgeven om als vrijwilligers hun vrije zaterdagmiddag op te offeren. Als beloning krijgen zij per uur een aantal punten die uiteindelijk kunnen resulteren in een leidinggevende functie in het vrijwilligerswerk. Wij brachten met de vrijwilligers een bezoek aan een bejaardentehuis.
Deze dame op leeftijd met gouden/zilveren tand was blij met onze komst en nam gretig de traktatie van het bedrijf - een tasje met fruit - in ontvangst. Na het uitdelen van de lekkernijen werden we in schoonmaak ploegen opgedeeld. Sommigen lapten de ramen, anderen maakten de binnentuin aan kant.
Hier staat Nono, het zoontje van Michelle, een beetje te niksen, of zou hij oefenen voor de positie van voorman?
Om de ouderen te animeren - lees: voorzien van een kakofonie van herrie en drukte - werd er door ons op de maat van een Chinese stamper de polonaise gelopen.
De enige mannelijke bejaarde van het gezelschap - rechts in beeld - nam graag de microfoon ter hand om de aanwezige dames met een prachtige ballade in vervoering te brengen.
Nono bleek een beetje verlegen te zijn in de nabijheid van zijn zangpartner.
Na wat oefenen voor de camera achtte hij zijn verleidelijke knipoog onontkoombaar onweerstaanbaar.
De dame in kwestie was echter uitermate geconcentreerd met haar zangtaak bezig en liet zich niet afleiden.
Dit is de jonkvrouw die Nono's achtjarige hart sneller deed kloppen. Een plaatje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten