vrijdag 29 juni 2012

Schatten

De Volksrepubliek China gaf in het recente verleden aan dat ze, als rechtsopvolger van het Chinese keizerrijk, de pacht over Hong Kong die in 1898 was verleend aan het Verenigd Koninkrijk, niet wilden  verlengen. Per 1 juli 1997 droeg het Verenigd Koninkrijk Hong Kong over aan China. Hongkong werd hierbij een Speciale Bestuurlijke Regio, waarin gedurende vijftig jaar niet dezelfde wetten gelden als in het communistische China. Dit wordt het idee van 'één land, twee systemen' genoemd. 
Voor ons betekent dit systeem dat we (nog) niet zonder visum van Hong Kong naar China kunnen reizen. Aangezien ons verblijf in Hong Kong te kort is om een visum aan te vragen, lijkt een bliksembezoek aan de familie en vrienden in Dongguan, China onder 'lichte spanning' te staan.
Maar gelukkig is voor onze schatten van vrienden Michelle, haar man A Hoi en San San, geen berg [lees: roltrap] te hoog om ons te ontmoeten. Het is simpel een kwestie van een dagje vrij nemen en vroeg je bed uit om in een paar uur naar Hong Kong af te reizen.
Uiteraard moet er dan wel ruimschoots efficiënt met de tijd worden omgegaan. Boodschappenlijsten, waardecoupons en kassabonnen om artikelen te ruilen verschenen in grote stapels uit de schoudertassen. 
Onderweg ontmoeten we nog een neef van A Hoi, die ons naar de meest ludieke Starbucks van Hong Kong bracht. Terwijl de jongens overleggen wat ze straks zullen bestellende, staan de meisjes te poseren om deze voorlopige laatste ontmoeting vast te leggen.

1 opmerking:

  1. Hè Ed en Shu Ming,

    Wat hebben jullie toch veel lieve vrienden die samen met jullie een dag in het leven "vieren", zo is het toch als je zo iets moois als vriendschap in stand houdt!

    Bick sity Hong Kong leent zich daar uitstekend voor, zo'n shopping gigant is voor jonge mensen een uitdaging!

    Maar allá lieverds maak je tas niet te zwaar want op de zwarte markt in Beverwijk kan je ook van alles kopen!

    Fijne dag nog vandaag en dan VEILIGE VLUCHT naar Holland!

    Love you...., Ma

    BeantwoordenVerwijderen