vrijdag 29 juni 2012

Groeten áán Azië

870 dagen, 550 reisuren (zonder de vele wachttijden meegerekend) en 450 blogposts geleden, verlieten we op 31 januari 2010 het koude Nederland voor ons avontuur in Azië. Morgenochtend om 10:55 uur vertrekt onze vlucht vanuit Hong Kong via Moskou weer naar het mooie Amsterdam. Om deze fantastische reis en onvergetelijke ervaring af te sluiten, willen we op kleurrijke wijze de groeten áán Azië doen met interessante wetenswaardigheden.
De rode draad door de reis is toch wel heel duidelijk het vele en lekkere eten geweest. We hebben in totaal zo'n 1500 keer buiten de deur gegeten; slechts in de Filippijnen en in Sanya, China hebben we zelf gekookt.
Met in totaal 38 vluchten zijn we in staat geweest vele (kinder)gezichten van de Aziatische toekomst van dichtbij te mogen meemaken.
Voor het beleven van deze verschillende zonsondergangen, hebben we samen meer dan 15 paar teenslippers en 3 paar stappers versleten. Daarnaast hebben we ook 2 iPods en 2 MP3-spelers naar de maan [lees: zonsondergang] geholpen.
Al zou men aan alle 114 verschillende hostels of guest houses, waar wij ooit verbleven, vragen of zij Ed kennen, dan zou iedereen gelijk weten dat het om die grote man gaat met dat eeuwige en onvermijdelijke ruitjes overhemd. 
In totaal hebben we 10.619 foto's gedurende onze reis gemaakt (Ed's professionele camera's niet meegerekend). Maar we hebben de foto's van de enige bruiloft die we hebben meegemaakt, nooit eerder geplaatst. Onze fijne en vriendelijke Japanse duikcollega's Yumi en Tomo, die op 25 september 2010 op het nabijgelegen strand van Buddha View trouwden. Inmiddels zijn ze de trotse ouders van zoonlief Soma, die nu bijna een maand oud is.
Naast onze huiskatten, Poopsie en Arnold, bezit Koh Tao nog vele straathonden die allemaal een eigen stek of wijk hebben.
Na 164 duikstudenten te hebben gecertificeerd, kunnen we toch wel zeggen dat Chinezen één ding onderwater wél heel goed kunnen: poseren voor de camera (ongeacht of ze kunnen zwemmen, duiken of het masker vol water zit en ze half stikken in het zoute water!)
Met 336 duiken op Ed's naam en 454 duiken op die van Shu (de eerdere duiken niet meegerekend), kunnen we beamen dat de turtle een heel bijzondere relaxte vriend van ons geworden is.
Morgen keren wij dan dus weer naar huis met een spaarrekening die de helft lichter is dan het begin van de reis en na acht landen bezocht te hebben. De beren die eerder dit jaar in Kuala Lumpur te zien waren, vertegenwoordigen de landen: Nederland, Filippijnen, Singapore, Thailand, Maleisië, India, Indonesië en China (inclusief Hong Kong). Wij willen met deze blogpost in het bijzonder al onze trouwe lezers bedanken voor het volgen van onze belevenissen en avonturen. Voor ons is dit blog een mooi reisdocument geworden, maar zonder zoveel enthousiaste volgers, was het minder leuk geweest om het te schrijven. Tot snel in Nederland en wie weet tot schrijfs! 

4 opmerkingen:

  1. Jammer dat de reis erop zit. We lazen jullie blog altijd erg graag. Goeie reis en veel plezier in Nederland!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Charlotte, wat leuk dat je reageert op ons laatste blog. Ja, het is wel een beetje gek om geen blogs meer te plaatsen. Bedankt voor jullie belangstelling in ieder geval en jammer dat we elkaar mis zijn gelopen in Maleisië. Groetjes, Ed & Shu.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Edwin en Shu Ming,

    Zaterdag 30 juni hebben wij jullie weer in de armen mogen sluiten, een emotioneel moment! Het eerste beeld dat mij bij is gebleven..., 2 bruine, (door de tropenzon) springlevende en vrolijke jonge mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd! Wat belangrijk is..., samen thuiskomen, de menselijke harmonie en de basis van deze reis zal jullie bij blijven!

    Hartelijk...,hartelijk dank voor de vele berichten via de website Groeten uit Azië, wij hebben er gewelidig van genoten! Jullie zijn grote schatten!

    Wij branden een kaars uit dankbaarheid en geven een gift aan "Light to the World", een organisatie voor de kinderen in Azië die in armoe en zonder medische zorg moeten leven.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja fijn, en wat ik moet ik nu gaan lezen?

    BeantwoordenVerwijderen