zondag 18 juli 2010

We hebben er alles aan gedaan

Maar toch zijn ze vertrokken. Valentijn en Yvonne hebben na zes maanden Koh Tao de banden weer eens flink opgepompt, de karren volgestouwd en de wetsuits vervangen door zeemlederen fietsbroeken.
Ze zijn weer onderweg. Dinsdag 13 juli jongstleden zijn ze op de nachtboot naar Chumpon gestapt. Eerst nog even 500+ kilometer naar Bangkok stoempen, om daar op 21 juli het vliegtuig te pakken naar Milaan. Een beetje vakantie vieren in Italië en dan vervolgens richting Nederland peddelen. Bijna twee jaar van huis. Zoals gezegd: wij hebben alles geprobeerd om onze vriendjes hier te houden.
We hebben een verrassingsbarbeque georganiseerd na een uitputtende, uiterst ingewikkelde, door ons uitgestippelde fiets-puzzeltocht-Koh-Tao-2010. Onze hoop dat ze de weg zouden kwijtraken en daardoor de boot zouden missen, werd in de kiem gesmoord door Yvonne's feilloze richtingsgevoel; binnen no time zaten ze aan onze tuintafel te knagen aan de kipsaté.
We (Shu) hebben/heeft zelfs onze/haar liefste glimlach opgezet en met zoet gevooisde stem gevraagd: "Ach, toe... blijven jullie niet nog hééééééél ietsiepietsie eventjes?". Maar niks, niente, nichts, nada! Dus wensen we ze safe travels en 100 regenbogen onderweg.

2 opmerkingen:

  1. Hallo Ed en Shu Ming,

    Rebecca en ik hebben deze mail samen gelezen en als wij de blije gezichten van jullie zien dan weten we dat het wel goed zit!

    Voelen jullie ne een beetje pijn in het hart omdat je de lieve vrienden moeten missen? Wij leven mee met deze emotisch. Het is een troost dat je er voor je leven weer vrienden bij hebt, het blijft een spannende uitdaging om hun leven te blijven volgen.

    Troost komt van de moeders met de golven van de oceaan naar jullie toe!

    WE LOVE YOU, de Ma'tjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha die Ed en Shu,

    Ik zie, dat jullie je nog steeds stevig verma-ken. Ja, jammer, dat Nederland heeft verloren, maar als je het met karateschoppen moet winnen, dan doe je toch iets niet goed. Ze heb-ben zulke goede voetballers, maar goed voetbal hebben ze zeker in de finale niet laten zien. Nu maar weer op voor de Europacup. Misschien, dat ze die weer een keer kunnen winnen. De onderwaterfoto's zien er weer prachtig uit. Helemaal top, dat jullie dit allemaal kunnen doen. Hebben jullie inmiddels vertrokken vrien-den contstant met de fiets gereisd? Dat is dan wel een hele trip, die ze hebben afgelegd. Als jullie volgend jaar naar die Chinese familie kunnen is dat alvast weer een geweldig vooruit-zicht. Zo zien we hier ook steeds meer van jullie avonturen. We blijven meegenieten. Hier gaat alles lekker en hebben tot nu toe een mooie zomer, dus we hoeven niet te klagen en zeker niet, als je vrij bent. Nou, weer de groeten van hier en blijven genieten.

    H.gr. Roos, Ruud, Bas, Mirjam en José.

    BeantwoordenVerwijderen