woensdag 18 augustus 2010

Vriendelijkheid duurt het langst

We zijn weer aan het visa-runnen. Toen we bij het Thaise consulaat in Kota Bharu (Maleisië) aankwamen, werd ons verteld dat wij geen visum voor twee maanden kregen omdat we al drie keer een dergelijk visum hebben ontvangen. We mochten Thailand dus niet meer in via een visum van het consulaat. De enige manier om Thailand in te komen, is naar de grens gaan en daar een stempel voor vijftien dagen bemachtigen. Dat zou dus betekenen dat wij over twee weken Koh Tao al moeten verlaten.
Gelukkig kon Ed met zijn vriendelijkste gezicht en geduldige stem de dame achter het - voor Ed véél te lage loketje - overhalen om ons nog één keer voor twee maanden in Thailand toe te laten. Met het voorstel om een uitreisticket (lees: het bewijs dat we écht verder zouden reizen) te overhandigen, stemde zij uiteindelijk in. Als de brandweer hebben we een ticket naar Hong Kong geboekt. We zullen 16 oktober Thailand verlaten en op 2 november vliegen we van Kuala Lumpur naar Hong Kong.

1 opmerking:

  1. Hé Kanjers,

    Wat een spannende manoeuvre, zo wordt de reis naar China een beetje onder druk gezet. Goed van Ed dat hij zijn charmes in de strijd heeft gegooid om nog 2 maanden op jullie geliefde Koh Tao te blijven. Het is jullie van harte gegund! Ed kan weer soepel en stevig aan de slag boven- en onder water, doe je best Ed deze kans is uniek! Slim van jullie om direct de reis naar China te boeken, daar kunnen jullie dan rustig naar toe leven. Wat zullen Ma Rebecca en Pa Jack daar blij mee zijn, samen terug naar de oude Chinese cultuur!
    Ed en Shu Ming, geniet de komende tijd nog van het dynamische duikersbestaan, wij gaan dit weekend actief buurtbarbecuen en genieten van Sail Amsterdam! Bick Kiss! Ma

    BeantwoordenVerwijderen