zaterdag 28 augustus 2010

Shu's inwijdingsceremonie

Shu heeft inmiddels al ruim twintig mensen PADI gecertificeerd. Sommigen hebben onder Shu's leiding zelfs vijf verschillende certificaten gehaald. Langzamerhand begint zich een ritueel met vaste onderdelen af te tekenen in de inwijdingsceremonie. Zeker wanneer het gaat om de Chinese klanten. Die moeten namelijk steevast op het strandje van Buddha View op de foto. Onderstaand vindt u een setje hele leuke Chinese klanten:
Cui Lin, komt uit Beijing en 'doet iets met paarden'. Goedlachs en berucht om zijn reactie tijdens zijn eerste hulp cursus, op de vraag wat te doen in geval van nood: "Stop, denk en ga naar huis".
Cyril, erg grappig en ligt continu in een deuk. Geïnspireerd door Shu, overweegt ze een carrière switch tot duikinstructrice.
Xiao Dong. Stil schuchter schatje en maakster van onderstaande tekening.
Xiao start in september met een kunstopleiding in Beijing. Het enige teleurstellende aan de tekening is uiteraard Ed's teen. In werkelijkheid is het betreffende snoezige teentje slechts vier centimeter breed en vijf centimeter lang.
Mr Dong, vader van Xiao. Dolgelukkig met Shu als instructrice en groot bewonderaar van Shu's bruine benen. Maar bovenal doorzetter, want ondanks zeeziekte, hoogtevrees, maagproblemen en andere ongemakken, heeft hij zowel de Open Water, als de Advanced Open Water cursussen keurig afgerond.
De vriendenclub heeft ons op het hart gedrukt dat we absoluut moeten langskomen wanneer we in Beijing zijn. Mr Dong haalt ons op van het vliegveld en leidt ons rond op de Chinese muur en Cyril stelt haar appartement ter beschikking gedurende ons verblijf. Kortom: het is fijn om hier te zijn en mensen blij te maken.

3 opmerkingen:

  1. Hallo Geliefden,

    Many good frends..., and you are looking good!
    Chinese trip voorbereiden, je geestelijk voorbereiden, zo te zien zijn jullie daar al mee bezig.

    Veranderingen in de "lucht", dat maakt alert, zorg goed voor jezelf, je kan nu nieuwe energie creëren door aktie, in China kijkt de familie al naar jullie uit!

    Hier is Holland deze week helemaal schoongespoeld, het wordt een lekker fris weekend.wij gaan aan de studie en het één en ander organiseren.

    Groet van Ma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Jufrouw Chu!

    Wat leuk dat al je studenten zo blij zijn met hun jufrouw!

    Wij hadden voor Ed nog gezocht naar een paar slippers maat 46.5, maar helaas niet gevonden.

    Gisteren zijn we begonnen met het betegelen van het toilet op de begane grond en Roos staat in de achtertuin de tegels met de watergekoelde tegelzaag te zagen!

    Vandaag gaan we tussen de buien door met de rest van het toilet. Roos plaatst af en toe wel foto's op haar Hyves.

    Veel vakantieplezier!
    Groeten,
    Martin

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ha Ed en Shu,

    Nou, jullie hebben de afgelopen weken wel weer de nodige inspiratie opgedaan met al die ver-schillende mensen en duiklessen. Mooi, dat Ed het blog van die mensen bijhoudt. Staan prach-tige foto's en veel informatie op. Mooi, dat jullie toch nog twee maanden konden regelen op jullie zo geliefde eiland. Nog veel vakantie- en duikplezier en tot de volgende keer. Het weer is hier op het moment zwaar klote, dus je kunt nu beter daar zijn.
    P.s. veel suc6 met de staatsloterij. H.gr. Roos en Ruud.

    BeantwoordenVerwijderen