woensdag 18 augustus 2010

Er klopt hier iets niet

We zijn weer in Kota Bharu, Maleisië. Wat me daar eerder al opviel en waaraan ik nog een blog wilde wijten is het volgende. Er klopt iets niet in het tropische straatbeeld van Maleisië. Er ontbreekt iets, of er is iets toegevoegd wat je niet in een tropisch land verwacht. Helpt u even mee zoeken naar het object?
Het kan onmogelijk de subtropische plant zijn, ook al staat hij er wat verloren bij in zijn schamele behuizing.
Een auto zonder deuken en met intact zijnde voorlamp; dat is niet geheel Aziatisch, maar toch zoeken we nog even verder.
Een brommer, dat is zéker Aziatisch. Wat we natuurlijk bedoelen is de parkeermeter. Wie denkt er nou aan parkeermeters wanneer hij denkt aan Maleisië? En dan adverteren ze nota bene met: Malaysia truly Asia.

1 opmerking:

  1. Hé Ed en Shu Ming,

    Dit hadden wij niet verwacht, ook in Maleisië wil men ping, ping verdienen. Dat hebben ze handing bekeken naar Westers voorbeeld.

    Voor jullie even de laatste keer dat je voorlopig door de straten van Kota Baru wandeld. Ondertussen is dit ritje wel vertrouwd geworden. Wel even genoeg zo!

    Hier krijgen wij de jaarlijkse regenbuien.
    Vanmorgen zag ik bij de voordeur een dikke spin die bezig was een kunstig groot web te spannen. Het wordt herfst, lekker knus met binnenactiviteiten en gezellige avonden met vrienden.

    Morgen ga ik het voorbereidend werk voor de barbeque, groenten snijden, lekkere sauzen maken en de mannen voorzien van smakelijke lunch broodjes. Laten de weersvoorspellingen nou net een weekend droog weer aangeven.
    Heerlijk, dat gaat een mooi feest worden!
    Laat de muziek maar knallen, worden de mensen blij van!
    Feestje van Jan en Wil-Ma"tje

    BeantwoordenVerwijderen