zaterdag 1 januari 2011

Guangzhou 2010

Wellicht heb je er iets van meegekregen. Van 12 tot en met 27 november zijn de Asian Games gehouden in het Chinese Guangzhou. Het is een soort Aziatische miniversie van de Olympische Spelen. Met eigen ogen zagen we de enorme inspanningen die zijn verricht om de provinciehoofdstad van Guangdong klaar te maken voor het internationale evenement.De infrastructuur en het openbaar vervoer zijn top en de panden nabij het grote stadion zijn futuristisch. Je voelt in alles dat China haar best doet om door middel van het organiseren van dit soort evenementen te laten zien wat ze waard is. Wij kunnen dit; als een ondersteuning voor het zelfvertrouwen.
Dit staaltje fijne architectuur met de taille van een supermodel is bedacht door de Nederlander Mark Hemel. Het is het gezicht van de Asian Games 2010: de Canton tower. Een 612 meter hoge, continue van kleur veranderende, gedraaide TV toren in het hartje van Guangzhou. De toren trekt veel bezoekers, zelfs de Chinese Bugs Bunny komt en kijkje nemen.
Shu hatseflatse er vakkundig een plaatje van, maar deze dame fotografe had schijnbaar enorme moeite de immense toren te vinden.

1 opmerking:

  1. In één woord schitterend, een eigentijdse uitstraling het toppunt van promotie en vakkundig in beeld gebracht door.....Ed en Shu Ming, ik neem mijn "petje"voor jullie af.
    Het is een zegen dat jullie dat allemaal mogen beleven, ik zal onze Lieve HEER danken dat het zo mag gebeuren! Love Ma

    BeantwoordenVerwijderen