zondag 2 januari 2011

Shu's familie Fu (part II)

Je herinnert je vast Shu's familie Fu nog wel. Ze wonen in Shenzhen, een stad op de grens met Hong Kong. Op weg van Dongguan naar Hong Kong dachten wij nog even bij ze langs te hoppen. Het werd uiteindelijk een midweek.
Pa Fu blijkt nogal gefortuneerd te zijn en hij is voorzitter van zo'n beetje alle buitensport activiteiten clubjes in de gehele regio, dan wel van geheel China. Van The Noble Merchant Golfclub, via de Chinese afdeling van de BSAC tot en met de Shenzhen International Marine Club, pa Fu schuift overal als (vice) voorzitter aan de bestuurstafels aan.
Hij heeft geld, invloed en een hoop leuke hobby's. Een fijne combinatie. Op een middag kreeg hij lucht van Ed's werk als fotograaf. Hij vertelde dat hij half China als amateurfotograaf heeft vastgelegd en of we zijn studio en doka even wilde zien. Wat volgde was een tour door een enorme, aan huis gebouwde professionele doka en door een portretstudio waarop een gemiddelde Nederlandse fotograaf uitermate jaloers zou zijn. Vervolgens hebben we de hele middag als speelkameraadjes in zijn fotostudio rondgedarteld. Begeleid door zijn twee schatten van dochters hebben we met de duurste apparatuur wat waardeloze plaatjes geschoten. We hebben enorm gelachen met de beste baas.
Hij had een vraagje voor ons. Of we even, volledig verzorgd, op en neer wilden vliegen naar het Chinese eiland Hainan om te kijken of we daar wat duik gerelateerde activiteiten kunnen opzetten met inzet van zijn bootjes. De volgende dag vertrokken we naar Hainan en weer een dag later deden we verslag aan Fu. Er zijn wel wat mogelijkheden, maar laten we er in april, na wat maanden Thailand en Indonesië, op terugkomen. Dan komen we wel even terug naar China. Captain Shubing hierboven zegt: wordt vervolgd. En oh ja, die legerauto en dat bootje hierboven... yep, die zijn van hem. Naschrift voor Maarten: Pa Fu vroeg of ik een vaarbewijs heb, dan kan ik die schuit van het plaatje, met wat betalende klantjes door de Zuid Chinese Zee gaan sturen. Prima baantje lijkt me zo, alleen staat dat witte kapiteinsjasje één man natuurlijk het best.

1 opmerking:

  1. Beste Ed en Shu Ming,

    Veel activiteiten van deze multi ondernemer!
    't Ziet er naar uit dat deze man zijn zaken op juiste wijze aanpakt.

    Laat je echter niet verblinden door rijkdom en neem de goede raad van Pa Jack Sheung te harte!

    With love...Wil-Ma'tje

    BeantwoordenVerwijderen