maandag 31 januari 2011

Een jaar op pad

We luidden vandaag ons tweede jaar van onze reis in. 31 januari 2010 vertrokken wij vanuit het koude Nederland om, grotendeels op onze blote voetjes de wijde wereld te bewandelen. Kloven tussen tenen, zwemmers eczeem, eelt hoeven, ingegroeide nagels, de echte infanterist weet: zorg goed voor je voetjes, want ze zijn je levensader.
Het was een jaar waarin vriendschappen werden verdiept [note van de redactie: de ware filosoof in Maarten komt in deze foto duidelijk naar boven].
Een jaar waarin ook hele fijne nieuwe vriendjes werden gemaakt.
Bijzondere mensen die je in zeer korte tijd zeer na komen te staan. Valentijn en Yvonne zullen onlosmakelijk verbonden zijn aan warmte, zee, diepgang en dierbare vriendschap.
Schatten van mensen van wie je een beetje gaat houden. Dit is Aurora uit Italië. In de oudheid was Aurora de Romeinse godin van de dageraad. Heden ten dage wordt de term Aurora gebruikt voor het poollicht. Ze is één van de zonnestralen op Koh Tao.
Een jaar dat vooral draaide om ontmoetingen en het delen van een spontane lach met familie, vrienden of volslagen onbekenden.
Laten we nog een foto nemen...
van de 366e zonsondergang...
en dan toasten we op het Chinese Nieuwjaar [note van de redactie: het jaar van het konijn wordt op 3 februari ingeluid), jullie gezondheid en op alle volgende ontmoetingen in het komende jaar van onze reis.
Postscriptum: gefeliciteerd met ons aller Bea's drieënzeventigste.

4 opmerkingen:

  1. Congratulations..., geweldig dat jullie dit voor elkaar hebben gekregen een heel jaar "samen" knokken, ongemakken, sjouwen, zweten, heinwee, maar bovenal veel gelukkige momenten beleefd! Schitterende belevenissen, avonturen, vriendschappen in één woord een brede basis voor een ultime en bijzondere relatie! Geluk maar bovenal God bless you!
    Jullie... Wil-Ma'tje (met een bick smile)!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een mijlpaal!! en met gemak gehaald.
    Op naar Sumatra!

    Randy en Marjolein

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey voor jullie ook het allerbeste konijnen jaar! Niet te geloven dat er al een jaar vol avonturen en belevenissen voorbij is gegaan! Nog steeds blijf ik me elke keer verbazen over de mooie reisverhalen en prachtige foto's! Ik wens jullie het komende jaar nog heel veel nieuwe ervaringen.

    Hier ziiten we in wat rustiger vaarwater. Jeffrey en Marianne wonen weer in Alphen, Met Jeffrey en de ouders van Roos gaat het goed. De kids groeien als kool en Melissa is vakken aan het kiezen voor haar vervolg opleiding. Gaat best snel!

    Thuis krijgt de badkamer vorm misschien maar weer eens een Skype afspraak maken voor een kleine update.

    We hebbn zelf lekker genoten van de intersportvakantie. Ook met z'n tweeën hebben we heel veel lol!

    Komende weekend de verjaardag van Ma en de 16e zijn Roos en ik ook al weer 20 jaar samen.

    We genieten nog steeds in volle teugen van ons nieuwe huis, in het voorjaar misschien met de tuin aan de slag.

    Veel plezier en goed reis naar China!

    Groeten en dikke knuffels,
    Martin

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ha begreep dat jullie eerst naar Indonesie gaan en daarna op 20 april naar China.

    Hier zijn we vandaag op uitnodiging van Ma en Jan naar met Rebecca en Jack bij het Chinees restaurant geweest bij de Zegerplas.

    Het was er erg gezellig en we kregen het eten niet op!;)

    Daarna hebben Rebecca en Jack nog even een kleine rondleiding door ons huis gekregen.

    Daarna nog een beetje geklust aan de badkamer en nu lekker op de bank.

    Goede reis als jullie van de week weer op pad gaan!

    Groeten,
    Martin

    BeantwoordenVerwijderen