dinsdag 11 januari 2011

Oude tijden herleven

Denk je rustig na het eten samen op het brommertje op een tropisch eiland naar huis te rijden, word er plotseling keihard vanuit een Thais eethuis "Hé Ed!!!" geroepen. Een oud-collega vanuit Ed's carrière bij Albert Heijn, komt met een grote grijns naar ons toe gesneld! En wat blijkt? Al lange tijd heeft Marc overwogen om zijn PADI Open Water te halen, maar steeds was het er niet van gekomen. Zijn vriendin Lieke wil graag haar PADI Advanced Open Water halen, maar alleen als Marc zijn duikcursus gaat doen. Tja, dan ben je natuurlijk bij ons preciés aan het juiste adres.
Vergezeld door Lieke zwemt Marc hier met nog één angst in zijn lijf voor het behalen van zijn PADI Open Water: het af- en opzetten van zijn masker onder water.
Na het volbrengen van de oefening is Marc duidelijk een stuk ontspannender.
Vol trots schrijft Marc in ons duikschriftje dat hij wél zijn masker af durfde te zetten en Lieke niet. Niet te overmoedig hè Marc, eerst maar eens afwachten of je het de eerstvolgende duik nog steeds durft...
Met een voldaan gevoel gaan Marc en Lieke weg uit Koh Tao en laten ons achter met een herinnering aan een gezellige tijd.
Zo zie je maar, ver weg van Nederland op een tropisch eiland doen spontane ontmoetingen oude tijden én ouder geworden jongens herleven.

3 opmerkingen:

  1. Hé Ed en Shu Ming,

    Wat een leuke ervaring, waar Appy al niet goed voor is! Denk je rustig aan de andere kant van de wereld te zitten......., van het één in het andere moment zit je in een Hollands sfeertje!
    Lekker kletsen in je "moedertaal" dat heeft toch wel wat, gelukkig hebben jullie geen saai leven! Wat zien jullie er goed uit, het buiten-leven doet je goed! Houden zo!!!!
    Groetjes van Wil-Ma'tje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Shu Ming en Ed,

    Het is al weer ff geleden dat we mailden, maar onze vertrek naar Thailand zit er dan toch echt (wel weer) aan te komen... En wel 28/01 Na een failliet reisbureau (daarvoor nogmaals grrrrr) hebben we nieuwe tickets kunnnen boeken, en zit er ws toch ook nog wel een duik cursus in.. ;)
    Zou dus leuk zijn als we toch nog kunnen meeten!!! Ik bedoel we willen natuurlijk wel ECHT leren duiken (haha)

    Gr.
    Waldimar&Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een feest was het om jullie op Koh Tao tegen te komen! Wat een toeval dat jullie op de brommert zomaar voorbij kwammen zetten.

    Behalve leren duiken van Budha Ed en 3-wetsuit Shu hebben ik ook nog heel veel (on)nodige feiten geleerd:

    - Dat de langst gemeten vlucht van een kip 13 seconden is en niet 5001 secondens zoals ik dacht
    - Dat een berry die stuitert niet Barry White maar een Cranberry is
    - Dat de nummer 2 handelswaar (Commodity) wereldwijd koffie is
    - En dat er ook iets was met Pinguin plas was en dat we daarmee naar Shu hadden moeten luisteren
    - Er 2 signalen zijn om de Rabbit fish aan te tonen...
    - En dat Bangkok woman really are fellows en Dat Bruce Willis ruins all films en er nog een is maar die niet kan vertelen

    Het was een erg leuke week op Koh Tao, nogmaals dank jullie beiden voor de mooie, goede en leuke duik ervaring en dat ik maar snel mijn advanced bij jullie kan gaan halen!

    BeantwoordenVerwijderen