vrijdag 17 februari 2012

Tiger Balm Gardens

Wij brachten in Singapore een bezoek aan een park dat oorspronkelijk 'Tiger Balm Gardens' heette. De broers Aw Boon Haw en Aw Boon Par, de uitvinders van Tijgerbalsem, bouwden het als lokatie voor het onderwijzen van de traditionele Chinese normen en waarden. In 1985 werd het park omgedoopt tot Haw Par Villa. De pijlen volgend, tijgeren de vrienden bergop richting de ingang van het park.Kunt u zich de reclames voor het goedje nog herinneren? Het heeft de broers geen windeieren gelegd, want ze hebben van de opbrengst een heus pretpark themapark met toegangspoort kunnen bouwen. Het meest populaire deel van het themapark is de "The ten Courts of Hell". Ouders brengen hun kinderen naar deze vreemde tentoonstelling van bloederige Efteling-poppen die wordt gebruikt als effectief wapen in de strijd die 'opvoeding' heet. In 'The ten Courts of Hell' wordt de arme wezel het lot van de zondaar getoond. In het kort: het is een bloederig zooitje in de onderwereld. Niets wordt voor de onschuldige kinderogen verborgen gehouden. Barbaarse horror taferelen waardoor de kinderziel voor de rest van zijn leven volledig getraumatiseerd is.Als je niet in stukken wordt gehakt, dan word je wel in ijswater gegooid totdat de eeuwige vriesdood er op volgt.Zelfs Ed is gillend weggelopen en heeft er nog zeer regelmatig nachtmerries van. Dit is wel handig: voor elke zonde is een straf bedacht, die u kunt lezen op borden naast de taferelen; pornografisch materiaal in uw bezit? Verheug u dan maar alvast op een aanvaring met een (botte) zaag. Jan-Peter kan er nog een puntje aan zuigen. De Chinese weten wel hoe ze normen en waarden met de pap(l)(t)epel kunnen inbrengen. Wij gingen uitermate schuldbewust en niet geheel ongerust huiswaarts.

1 opmerking:

  1. Ach lieverds, wat een wanstaltige vertoning, het is toch niet te geloven waar die gebroeders Aw Boon hun ruim verdiende geld aan besteed hebben. Ik heb het idee dat ik jullie een dikke knuffel als troost moet geven! Zo'n moederlijke omarming, dat maakt je helemaal warm van binnen!

    Van jonge leeftijd af is het verschil tussen goed en kwaad in deze barbaarse wereld aan jullie nog kwetsbare harten voorgeschoteld. Dat moet je dan maar incasseren en..., blijven lachen!

    Als troost neem ik jullie in Holland een keer mee naar de Efteling...., of naar Disney World in Parijs, daar kan je je hart ophalen aan plezier en met een vrolijke lach rondneuzen!

    Ala Ed en Shu Ming, ik denk dat de humor van dit spectaculaire speeltuintje wel tot jullie doorgedrongen is! Nog één ding wil ik er aan toevoegen, ga niet zelf aan de slag met de ideën die je hier hebt opgedaan! Slaap lekker en denk aan de mooie plekjes die jullie hebben aangedaan!

    Een bick kissy van een Ma met een missy..., love is all you need!

    BeantwoordenVerwijderen