maandag 20 februari 2012

Zou het lukken?

We hebben ons achter de schermen in Kuala Lumpur bezig gehouden met een visumaanvraag voor Incredible India. In Holland is de aanvraag geen probleem; stuur je paspoort naar het consulaat en binnen een paar dagen is het geregeld. Hier werd ons verteld dat 95% van de aanvragen door niet-Maleisiers resoluut wordt afgewezen. Ondanks de cynische blik van de baliemedewerker van het visumburo - "Je kan het beter in Bangkok gaan proberen" - deden we toch een poging.
Na tien dagen in spanning te hebben afgewacht, kregen we vanmorgen na veel horten en stoten het verlossende antwoord: "Your application is approved". Zo zie je maar; met een positieve instelling en flexibele geest (flexibeler dan het lichaam), komt het toch altijd weer goed.
Reden genoeg om het goed en vooral lekker te vieren tijdens een uitgebreid lunch-buffet.
Ed denkt er serieus over om toch maar een Vip-kaart voor deze hotelketen aan te vragen.

2 opmerkingen:

  1. Hoi, hoi ....,gelukt, met India in het verschiet kunnen jullie je alvast inlezen en scoren, door de reis vooruit goed te plannen!

    Daarnaast is het verbazingwekkend dat Shu Ming ondanks deze culinaire wereldreis, nog steeds superslank is en heel gemakkelijk de spagaat kan uitvoeren.

    Mandarijn Ed ziet er zeer vreedzaam uit, zoekt het geluk in verre uithoeken van de wereld maar is toch wel een beetje gehecht aan zijn moeder, broer en schoonzus die met heel veel geduld zijn escapade's volgen!

    In het hart zijn jullie nog steeds dezelfde Amsterdamse kanjers!

    Steek een kaarsje aan voor onze Prins Friso die nog steeds in het Oostenrijkse ziekehuis ligt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Ed en Shu,
    Maar weer eens achter de pc. plaats genomen, om jullie geweldige ervaringen te kunnen volgen. Maarten heeft een zeer smeuig verhaal achtergelaten over jullie gelukkige samenzijn. Heeft kennelijk een zelfde soort impressie als jullie. Leuke verhalen doorspekt met een hoop humor en fantastische foto's. Daarom blijft het voor degenen, die volgen immer interessant en fleurig en kleurig. Het weer is hier inmiddels aan het beteren. Gisteren was het 12,5 graden en hebben Roos en ik een lekkere strandwandeling gemaakt. Daarna lekker naar de kroeg en lekker een kippetje met patat gegeten. En nu maar weer op naar het voorjaar, dan kunnen we weer lekker de boot pakken. Bedankt voor jullie mooie relaas en foto's en tot horens.
    H.gr. Roos en Ruud.

    BeantwoordenVerwijderen