vrijdag 21 augustus 2015

Leticia

Het hoofdkantoor van World Wide Dive and Sail - de moedermaatschappij van de Sirenfleet - huist in Phuket in Thailand. Een heel apparaat aan IT, Sales, Operations, Backoffice en Marketing collega's is daar dagelijks hard aan het werk om er voor te zorgen dat de gasten op de schepen een ultieme liveaboard/duiksafari kunnen beleven. Om te zien waaraan iedereen werkt mogen alle medewerkers jaarlijks met een partner of vriend(in) een Siren trip doen op kosten van de baas. Geinige secundaire arbeidsvoorwaarde dunkt me. Wellicht is het een interessante optie bij de huidige CAO onderhandelingen voor de Nederlandse politie.
Onze fijne Marketing collega Leticia verblijde ons met haar aanwezigheid op onze tweede trip door Komodo National Park. Ze nam haar camera mee en schoot een paar honderd beelden voor later gebruik. Een kleine selectie van haar foto's vindt u in deze post. We beginnen met de onvermijdelijke zonsondergang.
De duikbriefings worden gegeven in de 'dining area'. Hier is het de beurt van Shu: 'We go in, and swim around and than we go out again. Okay? Let's go!'
Iedere gast heeft zijn of haar eigen duikstation voor de hele trip. Dat wil zeggen een plek waar al je duikspullen liggen en waar je voor iedere duik je uitrusting kan aantrekken zoals de Argentijnse Irene, Leticia's reisgenoot en vriendin in Phuket, hier toont.
John, onze gast uit de US, heeft eenzelfde discutabele voorkeur als Shu wanneer het gaat om kleur van het duikpak. Batman & Robin of Peppi & Kokki; u mag het zeggen.
In de regel worden er vier duiken op een dag gedaan, waaronder één avondduik. Hier vertrekt een stel diehards voor de duik in het zwarte diep.
Nog maar even een zonsondergangetje, het blijft immers een selectie van fijne vakantiebeelden.
Het dagelijkse schema van opstaan, klein ontbijt, duik 1, groot ontbijt, duik 2, lunch, duik 3, snack, duik 4 en dinner wordt voor uw gemak met tijdsindicatie weergegeven op een whiteboard in de 'dining area'.
En het 'Dive log' met de bezochte duiksites staat op een ander whiteboard.
Aan het einde van de trip toasten we onze complementary cocktails op het zonnedek.
En na de cocktails de onvermijdelijke, maar o-zo-blije groepsfoto met gasten en de crew.
En dit - rechts in beeld - is de lieve schat. Leticia, een Spaanse schone met een heerlijk aanstekelijke lach die de hele dag te horen is.

1 opmerking:

  1. Wereldwijd lieve vrienden hebben...., wat een belevenis, deze momenten wil je bij je houden!!! Geluk!

    BeantwoordenVerwijderen