vrijdag 21 augustus 2015

Unter Wasser

We zitten momenteel in Bali en zijn onderweg naar Cebu op de Filipijnen om ons te vervoegen op de Philippines Siren. Dit is de laatste uit de inhaal-serie van posts over onze tijd op de Indo Siren in Komodo. De foto credits gaan weer naar de Oostenrijkse Werner Thiele van Waterworld die met ons meereisde op onze vierde trip. Een kleine selectie van het ongelofelijke onderwaterleven.
Deze octopus ging er op hoge poten vandoor.
Een Ornate Ghost Pipefish.
Een Painted Frogfish - in zijn/haar witte fase.
Een zeer zeldzame Rhinopia, of Leafy Scorpionfish.
De Frogfishes zijn Ed en Shu's favorieten en deze Hairy Frogfish in het bijzonder. Shu zag hem niet, want dook deze duik op Wainilu niet mee, maar Ed was van de partij.
Deze elegante Ladybug is in werkelijkheid zo'n drie millimeter groot. Onder water zie je er dus geen zak van en je gaat het beestje pas waarderen wanneer je de foto's opblaast.
Nog maar eentje van een Frogfish. Is het geen schatje?
Een Emperor Shrimp op een Nudibranch.
Af en toe vloog er wat groots voorbij, zoals de flapperende Manta Rays.
De snuit van een Halimeda Ghost Pipefish.
Een Bobtail Squid; weer zo'n mini creatuur. Die dingen op zijn kop zijn zandkorrels.
Een Zebra Crab in een Fire Urchin.
En we sluiten af met een Burrfish, nog zo'n knapperd. We hebben genoten van Komodo en kijken uit naar het onbekende in de Filipijnen. Zin in!

1 opmerking:

  1. Wat een prachtig scala aan zeedieren, het is indrukwekkend! Wat bijzonder om dit life te kunnen zien, daar hebben jullie veel voor over gehad! Respect en bewondering voor jullie moedige initiatieven!

    BeantwoordenVerwijderen