maandag 4 april 2011

Rondje Bukit Tinggi

Uiteraard konden we Bukit Tinggi niet verlaten voordat we een rondje op de brommer hadden gereden. Voor IDR 65.000 (nog geen € 5,50) kregen we een mooi groen brommertje mee.
Shu, hier vermomd als een echte Kamikaze-piloot, had er zin in. Zo veel zin zelfs, dat ze ongeduldig Ed maande tot spoed bij het nemen van een prachtige foto van een indrukwekkend landschap.
Dit was dus de fotografische bedoeling. Enfin, scheuren maar weer. Lekker samen rondcrossen door de gifgroene Taman Panorama vallei.
Aangekomen in het 'Schoonhoven' van Sumatra, Koto Gadang, een bekend zilverstadje, bleken de straten totaal verlaten te zijn. Het leek wel een spookstad uit een avonturenboek met de dreigende zware donkere wolken.
Gelukkig bereikten we nog vóór de bui Fort de Kock op de heuvel in het centrum van Bukit Tinggi.
Ooit heersden hier in West Sumatra de Hollanders en in het bijzonder Baron Hendrik Merkus de Kock.
Dit is hem. Laat Ed nou zijn achter achter achter achter kleindochter kennen; de lieftallige Jojo. Helaas is er van de Baron’s fort weinig meer over.

3 opmerkingen:

  1. Hé Ed, vergeet je eigen over, over grootvader Krijn Hoek niet, zo rond 1860/1880 was hij kapitein van de driemaster dat als koopvaardij schip via Vlissingen naar Indië heeft gevaren. In Vlissingen kwam ik zijn naam in een logboek tegen, daarin stond vermeld dat hij als eerste stuurman het gezag van de zieke kapitein had overgenomen. Hij stond zijn mannetje wel!
    Helaas heeft hij met zijn schip bij de Kaap schipbreuk geleden en is verdronken. Hij heeft toen niet geweten dat zijn zoon Krijn Hoek jr.
    was geboren, die/hij mocht van zijn moeder niet "naar zee" en werd dus de keurslager van Katwijk a/zee. Daar wandelde hij elke dag met zijn zwarte New Foundlander langs de kustlijn met heimwee naar zee! Wie weet kom je de naam Hoek nog wel tegen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Su Ming,

    Wat geniet je van dit unieke vrije leven, daar heb je wel een tocht met zoveel haarspeltbochten voor over! Wij hebben veel bewondering voor jullie ondernemingslust en daadkracht en als je het reizen helemaal zat bent komt je gewoon een poosje naar Holland!
    Ik denk dat je op dit moment daar helemaal geen zin in hebt!
    Geef onze trouwe Ed een dikke knuffel van ons, jullie doen het SAMEN erg goed!
    Love you..Ed en Shu Ming! Wil-Ma'tje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. HI Lieve Ed en Shu!
    Het is nu 7 november 2011.... een eeuwigheid geleden... Maar ik was vanmorgen om 5.30 klaar wakker( Dit weekeinde was de MPM roeiwdstrijd) en waarschijnlijk door al die adrenaline vroeg wakker.
    Zat achter mijn computertje en dacht hoe zou het met Ed en Shu zijn? Tis in middels 8.30 en jullie blog leest als een spannend jongens boek maar dan grappig en wat te gek dat jullie mijn totok over groot vader zijn tegengekomen!!!! Echt heel bizar om dat beeld te zien...ennuh gelukkig is er geen gelijkenis. Ik ga nog even doorlezen en voor jullie have fun! Geniet en reis vooral nog heel lang door Het is voor mij al weer een eeuw gelden dat ik in de Filipines was ben wel benieuwd of er inmiddels glasbottom boats op Borocay zijn.... Dikke kus Jojo

    BeantwoordenVerwijderen