zaterdag 23 oktober 2010

Krijg nou tandjes!

Vandaag heb ik met Bogdan en Emma afgesproken, twee collega-instructeurs van Buddha View Dive Resort - Koh Tao, die Kuala Lumpur als tussenstop hebben tot hun volgende bestemming. En waar gaan echte 'hard core' Dive Instructors in een stad als Kuala Lumpur naar toe?
KLCC Aquaria, het zee-aquarium in het Kuala Lumpur City Center Park natuurlijk! Om 15:00 uur stond er in het aquatheater een 'shark feeding' op het programma waar na afloop met de duikers van achter het raam van het aquarium foto's gemaakt konden worden. Wij vroegen ons af of de duikers officieel gebrevetteerde duikers zijn. Ik besloot spontaan voor het raam te staan en een van de duikers door middel van duikershandsignalen te vragen hoeveel lucht hij nog had en te gebaren dat hij eerst een safety stop moet maken alvorens naar de oppervlakte op te stijgen. (Dit is waarschijnlijk alleen maar leuk voor duikers onder ons...). De duiker moest duidelijk vreselijk lachen en gebaarde ons met hem mee te lopen naar de andere kant van het aquarium. Als kleine kinderen zo blij renden we vol verwachting achter hem aan.
Daar bleek hij zeker niet de haai achter het koraal aan de tand te voelen maar wel op zoek te gaan naar echte en op natuurlijke wijze uitgevallen haaientanden!
Bij de "artiestenuitgang" kregen we ieder van de duiker een haaientand. Wat wordt spontaniteit soms spontaan beantwoord! Oh ja, en voor de geinteresseerden: je moet minstens Divemaster zijn wil je in aanmerking komen voor deze job.

1 opmerking:

  1. Jou cultuur tochtjes geven je inspiratie voor het vervolgen van je reis, ondernemend en actief met verschillende mensen, dat is scheppend voor je leven! Af en toe wel even rusten! Smile to you!

    BeantwoordenVerwijderen