maandag 14 november 2011

Divemaster Trainees

Normaliter begeven wij ons voornamelijk in het bijzijn van duik-maagden. We nemen de PADI Open Water studenten aan de hand voor hun eerste hoogtepunten in het diepe blauw. Getuige zijn van een ontluikende liefde voor de onderwaterwereld is super leuk. Maar het kan ook best vermoeiend zijn om onze bloempjes te leren om onder water al die spartelende armen en benen in bedwang te houden.
De recentelijke komst van Divemaster Trainee (DMT) Sarah bood ons een zeer prettige afwisseling. Eindelijk weer eens iemand onder onze vleugels die zich onder water daadwerkelijk in een rechte lijn kan voortbewegen.
Sarah is een leergierige dame. Ze is bovendien een schatje die bereid is tot een uitermate grote inzet.
En daarmee stuiten we op nog een voordeel van de aanwezigheid van een DMT: terwijl Sarah het lastige werk doet, kunnen wij fijn proefwerken nakijken.
U begrijpt dat ons geluk niet op kon toen er zich afgelopen week nog twee DMT's aandienden. De Russische Marina en Mikhail, onze onderburen in het appartement, vroegen ons hun Divemaster training, die ze bij een andere duikschool zijn gestart, af te maken. Ze hadden elders wat nare ervaring gehad en wendden zich tot ons. Natuurlijk hebben we ons met volle overgave en met alle liefde op hun opleiding gestort.

1 opmerking:

  1. Zo te zien zijn de nieuwelingen stevige Russen en dat is toch weer even iets anders.

    In onze jeugd (de koude oorlog) moesten wij Russen heel goed in de gaten houden, waren het geen spionnen? Hadden zij een camera bij zich om ons vliegveld in Valkenburg te fotograferen?Je wist het maar nooit! Onze afweer raketten stonden al lang op het Oosten gericht.

    Hé nu zijn het andere tijden, samen gezellig op diepzee excursie, dat is interessant. Wie weet kunnen jullie nog eens op bezoek naar het prachtige St. Petersburg met al die kunstschatten daar is het een mekka voor de cultuurfriek!

    Intussen rijdt vriendin Hannah Postma met haar zuurstofflesje achter op haar elektrische rolstoel door het Vondelpark. 'k Zal de foto van jullie met de z-flessen laten zien, dat geeft verbondenheid en de burger nieuwe moed!

    Ik ben toch blij dat jullie in Azié zijn, gisteren is er een kroegbaas neergeschoten op de Ceintuurbaan, je zal er maar per ongeluk langslopen!

    BeantwoordenVerwijderen