woensdag 23 november 2011

Kota Kinabalu

Na ons 59-daags bezoek aan de Filipijnen, hebben we afgelopen zondag Manila ingeruild voor Kota Kinabalu in Maleisië. We hebben genoten van ons fijne leven op het eiland Panglao en nu werd het weer tijd om verder te reizen.
Gehuld in onze meest kuise kleding - korte broeken en blote schouders zijn niet toegestaan in het Indonesisch consulaat - kregen we gisteren een visum voor 60 dagen.
Uit dit bord blijkt dat er méér dingen niet zijn toegestaan. Volgens de tekening word je vanaf minder dan 1 meter in je rug geschoten als je over het hek klimt en dit appartementen complex betreedt.
Al sinds onze aankomst is het weer in Kota Kinabalu erg benauwd en bedrukkend. Vandaag kwam dan eindelijk de verfrissing: een enorme wolkbreuk met als gevolg tergende tropische regen en onheilspellende onweer.
Het dak van de loopbrug over de vierbaansweg kon de regen niet eens aan. Het water stroomde als een watergordijn door het dak naar beneden.
Wij waren duidelijk niet voorbereid op deze natte verrassing.
Maar dat was gelijk een mooi excuus om de rest van de dag de deur niet meer uit te gaan. Wat is er nog heerlijker dan DVD films te kijken op bed met limonade en crackers? Met opgetrokken en gesperde tenen van spanning hebben we ons verlekkerd aan de verslavingwekkende tv-serie over vampieren: 'True Blood'.

1 opmerking:

  1. Hè lekker knus allemaal, het lijkt wel helemaal Hollands. Spannend, zo'n engerd die elk moment in je nek kan bijten en je bloed wel kan drinken! Met een happie, happy in Kota Kinabalu!

    En wat doen wij dan? Vanavond naar de..., nog maar net in Premiëre uitgebrachte film "Nova Zembla" een 3D film van Reinout Oerlemans, een jongen met durf! Ik heb er helemaal zin in!

    Gaan jullie maar lekker op zoek naar de speciale aapjes van Maleisië! Wij zijn heel erg benieuwd naar die leuke vrolijke beestjes!

    BeantwoordenVerwijderen