maandag 7 november 2011

Pech onderweg

Na een klein uurtje bussen vanuit de jungle, kwamen we weer aan in Tagbilaran op Bohol. We hielden een tricycle aan en verheugden ons op onze thuiskomst op Panglao. Maar helaas, na 10 minuten moesten we uitstappen.
Ed ijsbeerde zich suf en kon slechts bedenken dat het een pepernoot moet zijn geweest, aangezien Sinterklaas binnenkort in Nederland aankomt en hij hier in het diepste geheim recentelijk een ernstige schimmelinfectie heeft uitgeziekt.
Gelukkig stopten we voor de deur van een barmhartige Samaritaan die onze chauffeur met de lekke band naar de plaatselijke Kwik-fit bracht.
Dezelfde vriendelijke man (Logistiek Piet?) bood ons stoelen aan waarop we zittend de wederkomst van onze chauffeur konden afwachten.
Eindelijk kwam de jarenlange gang naar de sportschool Ed van pas. Met de geringste inspanning flipte hij ons voertuig op zijn kantje, zodat het wiel gemakkelijk kon worden gemonteerd.
Kort daarna waren deze blije eikels weer on the road. Even een post scriptum. De roze kaart die u in de tricycle ziet hangen is de registratiekaart van de bereider. Naast zijn naam en geboortedatum is ook aangegeven wat de resultaten waren van zijn recentste 'Physical' en 'X-ray' exams. Elektronisch Patiëntendossier Pinoy-style.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten