vrijdag 18 november 2011

DMT's aan het werk

We berichtten u al eerder over onze lievelingen, de DMT's van Sierra Madre Divers. Eén van de bijzonderheden van de Divemaster opleiding is dat de student, waarschijnlijk voor het eerst in zijn duik-carrière, onbeperkt en hardcore kan gaan fun-duiken. Om uiteindelijk te kunnen worden afgetekend als Divemaster moet de duiker tenslotte minimaal 60 gelogde duiken op zijn naam hebben staan.
Uiteraard moet er wel naast het ongelimiteerd fun-duiken ook serieus geluisterd worden naar wat de instructeur te vertellen heeft in haar briefings.
Na de theorie examens wordt vooral veel ervaring opgedaan in het assisteren bij de verschillende duikcursussen. Mikhail staat aandachtig mee te kijken hoe Shu - als een ware artiest op een podium - een demonstratie geeft hoe een duikfles op de juiste manier op te tuigen.
Sarah zit achterover leunend te wachten totdat het podium de hoogte in draait zoals bij vele popconcerten het geval is.
Marina maakt zich klaar om als eerste het water in te gaan om de Chinese studenten letterlijk en figuurlijk op te vangen. Het zwembad mag weliswaar slechts 1.50 meter diep zijn, maar er zijn maar weinig studenten die zich hierin zonder hulp staande of drijvende kunnen houden.
Vervolgens is het vooral hard werken voor de DMT's tijdens de eerste duiken van de PADI Open Water cursus. Marina helpt hier de student de horizontale zwemhouding te verkrijgen voor het beste duikresultaat.
Hier houdt onze Russische schone de student strak in de gaten om te voorkomen dat hij langzaam naar de oppervlakte stijgt.
Mikhail staat op scherp om op ieder moment in te grijpen als de student tegen het koraal dreigt te botsen.
En dan wordt er ook verwacht dat je als DMT met de studenten op de foto gaat.
En als 'rol model' voor de studenten laat je als DMT vooral zien dat je veel lol hebt in het duiken door met gekke bekken en gebaren voor de camera te poseren, zoals Sarah hier doet.

1 opmerking:

  1. Respect voor onze lieve Shu Ming!!!
    Wij kennen haar als een perfectioniste, veiligheid staat voorop en het is knap van haar om te duikers inspee te kunnen boeien!

    Achter een goede vrouw staat een goede man, respect voor Ed, met zijn menselijke verdraagzaamheid en inventiviteit draagt hij zorg voor de teamgeest!

    Kortom...., wij als familie volgen dit moedige paar met grote blauwe en bruine ogen en verbazen ons over het feit dat zij het nog steeds voor elkaar krijgen om in vrijheid de wereld rond te reizen!!!!

    Profisiat, wij vinden het geweldig!!!

    BeantwoordenVerwijderen