woensdag 2 november 2011

Halloween

Na het surfen en brommeren op Siargao Island vertrokken we via Leyte Island voor een meerdaagse terugtocht naar Panglao om de duiklessen te gaan hervatten. Reizen in en op de Filipijnen betekent veelal boot-in-boot-uit. De rest gaat per bus, of Jeepney.
Na een stopover bij de Duitse Ralf in zijn duikresort in Pintuyan - rechts onder op de kaart - busten we via San Francisco, Liloan en Sogod naar Padre Burgos. Daar drift doken we langs een prachtige koraalwand op de duiksite Napantao. Daarna reisden we verder naar de havenplaats Bato voor de overtocht naar het eiland Bohol.
We kwamen in de middag aan en kochten een ticket voor de ochtendboot van de volgende dag. Op weg naar ons onderkomen - het Holy Child Pensionne - zagen we een zeer veelbelovende banner: Halloween disco party tonight!
Shu heeft bij wijze van Halloween kostuum met overgave op Ed's ogen staan timmeren om ze zombie-zwart te krijgen.
U dacht dat 'onze-lieve-Shu' niet tot een dergelijke daad van geweld in staat zou zijn? Well, think again!
In het plaatselijke outdoor sportpaleis troffen we fijn uitgedoste schare feestgangers.
Angstaanjagend op geheel eigen wijze: bloedrode lippen en een vakkundig ontblote hals om - met alle liefde - je Dracula-tanden in te zetten.
Nog zo'n schrikbeeld voor menig bevreesd manspersoon.
Gelukkig was deze volgroeide Filipijnse Harry Pinoy Potter gaarne bereid om het kwaad met zijn toverstaf en stralende glimlach te beteugelen.
De beheerder van de boem-boxen, beheerser van de party-mood en bespeler van menig meisjeshart: directeur-eigenaar en DJ van de drive-in disco.
Er was een tafeltje gereserveerd nabij de bar voor de burgemeester, maar het meubelstuk bleef onbezet: Mayor Nael Gertos kwam niet opdagen.
Er werden prijzen uitgeloofd voor de best verklede partygangers. Ziehier numero uno: de zombie die de eerste prijs won. Glimlachend nam hij de 500 Pesos (€8,50) in ontvangst.
Een hart-etende, bebloede soldaat ging er vandoor met de tweede prijs: 300 Pesos.
In de Filipijnen hebben ze een vreemde hedendaagse invulling van een aloud disco dansvloer fenomeen; vroeger dansten de meisjes in de disco rond hun handtassen, hier dansen ze rond een oude rolstoel.
Gelet op de ijzige blauwe gloed rond de linker gestalte menen wij dat, als al het andere mislukt, Ed altijd nog aura-fotograaf kan worden.
Feestvieren op zijn Filipijns: huur het recht om aan een tafeltje plaats te nemen voor 200 Pesos en bestel frisdrank en bier in familieflessen. Top het af met chips en begeef je naar de dansvloer.
Waar ter wereld u zich ook in een disco begeeft, de party pics zijn fijn universeel: blije glimmende mensen en meisjes die bij het zien van een camera in pose schieten.
Ter afsluiting een duiveltje en wat schattige konijntjes. U vreest de linker het meest? Laat u niet bedotten, want herinnert u zich de de killer bunny nog?

1 opmerking:

  1. Hé lovers,

    Heb je dit beven-bovenstaande kunnen overleven? Joh, ze maken er daar een bloederig tafereel van, heftige emotisch komen los!
    Ik hoop dat niemand zich hierdoor laat inspireren.

    Dat er mooie meisjes wonen..., dat is een ding dat zeker is en als ze dan een leuke jongen willen ontmoeten hebben zij daar veel voor over! Voor Ed met de camera (charismatische uitstraling?) hebben ze direct een bick smile over. We weten dat Shu Ming over zijn schouder meekijkt, alles in de gaten houd en hem netjes weer mee naar het hotel van de Heilige Maagd neemt! 't Doet ons goed, kan hij niet te veel uit de band springen, ha, ha!

    Over 3 uurtjes begeven wij ons naar het met Italiaanse sfeer omgeven restaurant Is Morus, om de verjaardag van Martin met gepaste gezelligheid te omgeven!

    Vanmorgen heb ik hem een taartje en de prachtige Hollandse bloemen gebracht, hij lag nog lekker te knorren, echter alle begrip want met 42 gaan de jaren tellen hi, hi!!!

    Mooie dag vandaag, Veiling FloraHolland Aalsmeer heeft na 100 jaar ervaring het predicaat hofleverancier gekregen! Koningin Beatrix is helemaal content met de bloemen en planten veiling onder de rook van Schiphol!
    Wij blijven er met kracht aan werken!

    BeantwoordenVerwijderen