vrijdag 18 mei 2012

IDC Open Water presentaties

Vele uren hebben de collegezaal en het zwembad van Buddha View gediend als het klaslokaal voor de IDC kandidaten. Na zeven dagen hard studeren en presentaties geven werd eindelijk de boot en de zee de nieuwe trainingsplek voor ons zeer gewaardeerde internationale gezelschap.
Terwijl de boot onstuimig naar de duikstek Japanese Garden vaart, maakt iedereen zich klaar voor de eerste Open Water presentaties.
Op de plek van bestemming aangekomen, moesten de IDC kandidaten eerst een snorkeltest afleggen: 800 meter zwemmen met masker, snorkel en vinnen. Bart had er duidelijk veel zin in.
'Zien jullie die grote vierkante rots rechts in beeld? Zo snel mogelijk heen en terug snorkelen zonder jullie gezichten uit het water te halen'.
Als dit het (Eurovisie) Songfestival zou zijn geweest, dan zou de puntentelling als volgt zijn verdeeld: Turkey 12 points, The Netherlands 10 points and China swims away with 9 points.
Het gebaar dat Chris in zijn briefing geeft doet vermoeden dat er haaien op Japanese Garden zijn te vinden. Tijdens de briefing legt Chris echter uit dat dit het gebaar is om aan te geven wie de instructeur speelt onderwater.
Met zijn leitjes in z’n handen, zit Ed klaar om zijn briefing te geven. Het wachten is op Chris die hem zeer streng zal beoordelen.
In het andere groepje onder leiding van Marco en geholpen door Shu, laat Bart zien dat hij de afdaling in vijf stappen gaat briefen. Daarna verdween iedereen in de Japanse tuin en volbracht men met succes de eerste Open Water presentaties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten