donderdag 3 mei 2012

Shu's eigen handeltje

Chinese vrouwen zijn van mening dat een vrouw tijdens haar menstruatie zich zeer rustig moet houden, dus niet te veel bewegen en vooral niet sporten en al helemaal niet zwemmen of duiken. Al snel bracht deze denkwijze - die Shu in haar portemonnee als duikinstructeur snijdt - Shu op een briljant idee.
Shu kocht in Kuala Lumpur en Bangkok bij verschillende groothandels interessante handelswaar in tegen mooie bodemprijzen. 
In Koh Tao aangekomen was het een kwestie van de 'wattenstaafjes' in de schattige buideltjes verpakken.
Tegen een leuk prijsje - uiteraard met winst voor Shu - brengt ze deze handige 'dingen' (blijft voor de Chinees toch nog een beetje een taboe) aan de vrouw. De uitleg over het gebruik van deze beste vriendjes, gaat dan ook altijd gepaard met de nodige hilariteit. Tja, de Chinese handelsgeest is er moeilijk uit te slaan bij onze Shu en ze is niet voor niets sales manager geweest.

1 opmerking:

  1. Ja...., dit vinden wij echt prachtig, op en top Shu Ming, heel slim op de situatie inspelen en de vrouwen krijgen door haar toedoen snel meer "speel/sport-ruimte"!!

    "Onze eigentijdse zakenvrouw", is zoals wij weten slank en behendig! Daarmee is zij een uitstekend voorbeeld voor de Chinese vrouwen die ook wel wat meer willen dan achter het fornuis rijst koken!

    Wij sturen de hartelijke groeten met de windveren in de lucht naar onze grappige Ed en Shu Ming! Bij het zien van jullie foto's blijven wij lachen!

    BeantwoordenVerwijderen