woensdag 16 mei 2012

Voorstelrondje

In de vorige post hebben jullie al met een enkeling van de Instructor Development Course (IDC) kandidaten kennis mogen maken. In deze post zullen we het internationaal gezelschap nader aan jullie voorstellen.
Deze kanjer kennen jullie uiteraard al; onze Ed die zich altijd goed voorbereidt op alles wat hij doet. Hij neemt deze IDC dan ook zeer serieus en zijn motto is “safety first”.
Om vanaf dicht bij huis te beginnen, gaan we van links naar rechts: Bart, J.P. en Nidal. Bart uit Nederland leerde Shu vorig jaar al kennen tijdens zijn “opfriscursus” bij haar. Daarna heeft hij zijn Rescue Diver Course en Divemanster Course bij Buddha View afgerond en besloot de weg van instructeur in te slaan. J.P. komt uit Nieuw-Zeeland en werkt samen met zijn vriendin in Buddha View’s retail shop. Deze aardige kerel noemen we ook wel de ‘sympathieke kiwi’. Nidal is een rustige en vriendelijke man uit buurland Duitsland. Hij doet zijn IDC veelal in het Duits, geholpen door Course Director Marco.
Italië is vertegenwoordigd in de vorm van Max. Hij is afkomstig van de duikschool Easy Divers op Koh Tao. Omdat Easy Divers geen faciliteiten heeft voor IDC's, heeft hij zich gezellig bij Buddha View aangemeld.
Deze zeer charmante man heet Ali. Hij bevindt zich in de riante positie dat hem, nog voor hij zijn examen gehaald te hebben, al een baan als instructeur is aangeboden in zijn thuisland Turkije.
Uiteraard kan de VS niet uitblijven in het rijtje en A.J. is de trotse vertegenwoordiger. Daarnaast is hij de jongste van het stel.
Ook deze zeer goedlachse man mag er zeker zijn; Wei uit Shenzhen in China. Vorige maand heeft hij bij Buddha View zijn Divemaster Course afgerond en gaat nu met veel lol en plezier door voor instructeur.
En dan de enige vrouw van het gezelschap IDC kandidaten, de lieve Julia uit Beijing, China. Wij hebben haar vorig jaar in de Filippijnen bij Sierra Madre Divers al ontmoet. Toen wist zij echter nog niet dat zij een professionele duiker wilde worden. Het was dan ook een aangename verrassing Julia weer in Koh Tao bij Buddha View aan te treffen.
Dit is Course Director Marco uit Zwitserland. Nog geen maand geleden emigreerde hij naar Koh Tao met vrouw en kinderen om hier vier jaar te blijven. Marco kent Koh Tao nog vanuit zijn duikverleden en met zijn Engels, Duits, Frans en Italiaans is het de bedoeling langzaam aan de huidige Course Director van Buddha View te vervangen.
En dan tot slot de Engelse Chris, Course Director die werkt voor de duikschool Easy Divers op Koh Tao. Omdat Easy Divers geen faciliteiten heeft voor IDC’s, is hij met kandidaat Max meegekomen om samen met Marco deze maand de IDC bij Buddha View te verzorgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten