maandag 7 mei 2012

Opleiding MSDT

Over enkele dagen begint de Instructor Development Course (IDC) van de maand mei bij Buddha View Dive Resort. Om deel te nemen aan deze IDC voor Staff Instructor, moest Shu eerst haar opleiding tot Master Scuba Diving Trainer (MSDT) afronden. In dat kader is Shu inmiddels afgetekend als instructeur van de specialties Oxygen Provider, Deep Diver, Wreck Diver en Underwater Naturalist.
De specialty die het rijtje van minimaal vijf compleet maakt, is Nitrox Diver. Deze speciaal gemarkeerde Nitrox (verrijkt lucht) tanks staan ongeduldig op de boot te wachten te water gelaten te worden. 
Instructeur Sally laat hier zien hoe speciale procedures voorafgaan aan het gebruik van Nitrox. Het meetinstrument om het exacte percentage zuurstof in de Nitrox tanks te meten, leek lastig te kalibreren. Er moesten zelfs oren aan te pas komen om de klus te klaren. 
In tegenstelling tot hetgeen Shu’s blik doet vermoeden, weet ze nu weer wat meer over Nitrox duiken. De Nitrox specialty kon voor Shu worden afgetekend en de weg lijkt nu vrij voor de opleiding tot Staff Instructor.

1 opmerking:

  1. Dit is Shu Ming ten voeten uit. Zou je denken dat zij een frèle vrouws-persoon is, nou vergeet het maar zij pakt je helemaal in!

    Altijd bereidt om te leren, zo gaat zij slim door het leven!

    Doorzetten in daadkracht, dat staat haar op het lijf geschreven! Dat heeft zij wel van haar Pa! Jack heeft zoveel bereikt in het leven en hij blijft er voor gaan, heel dapper!

    Succes Shu Ming, je bent in staat om het beste uit het leven te halen, wat een zegen! Wij zien het helemaal zitten met jou als Staff Instructor!

    Love You!

    BeantwoordenVerwijderen