zondag 20 mei 2012

Onze nieuwe EFR Instructors!

Afgelopen vrijdag was een spannende dag voor de IDC kandidaten omdat de cursus Emergency First Response (EFR) & Oxygen Provider Instructor op het programma stond. Na de college's van Mark Soworka, Buddha View’s Course Director, moesten scenario's and oefeningen worden getrained. 's Middags namen alle kandidaten deel aan het theorie examen. Gelukkig is iedereen geslaagd en we hebben dus een zooitje nieuwe EFR Instructors erbij.
Ed speelde vrijwillig het slachtoffer maar helaas hadden Julia (met haar handen in haar zakken) en Ali (met zijn handen in zijn zij) niet bepaald de intentie onze arme Ed te hulp te schieten. JP leek de enige te zijn die bereid was de situatie te onderzoeken en het slachtoffer hulp te bieden.
Met wat aanwijzingen van Mark, probeerde JP Ed naar zijn linker zij te draaien.
Ed was duidelijk een te zwaar slachtoffer en JP had drie andere kandidaten nodig om hem te helpen.
Ondertussen was Wei druk bezig onze IDC baby van twee rescue breathes te voorzien.
Nadat hij de baby weer tot leven had gebracht, moest hij hartmassages geven aan deze arme man zonder benen.
Gelukkig was Wei op tijd en redde de man.
AJ had hetzelfde soort probleem.
Na een tijdje kwam ook dit slachtoffer weer tot leven.
Ali gaf deze baby speciale hartmassages zoals men aan babies dient te geven. De model ouders waren erg geconcentreerd en zeer bezorgd.
Ed vond een andere arme man zonder armen and begon hartmassages te geven na stap ‘A’ and ‘B’ van de Cycle of Care Graphic uitgevoerd te hebben.
Terwijl Staff Instructor Bas observator speelde en Ed hardop voorlas wat Nedal stap voor stap moest doen, dacht Nedal heel hard na wat eerst te doen voordat hij het slachtoffer gaat beademen.
Ach ja natuurlijk, eerst de mond openen.
Het was alsof er overal slachtoffers zonder armen en benen te vinden waren.
Max redde ook gelukkig iemand's leven.
Toen JP hartmassages aan de IDC baby moest geven, werd het AJ allemaal te veel. Hij kon het gewoon niet meer aanzien.
Tot overmaat van ramp viel de IDC baby voor de tweede keer op de grond.
Gelukkig was Bart daar en redde het leven van de baby.
Julia trof een bewusteloze kerel aan op de grond en begon hem te beademen.
Ze bleef maar doorgaan terwijl ze wachtte op de komst van een ambulance.
Maar het maakte niet uit hoe hard ze met haar hoofd en haren swingde, de arme kerel was niet meer te redden.

2 opmerkingen:

  1. Heel goed, deze oefeningen zijn de basis voor levensreddende acties, snel handelen zal mensenlevens redden. Nu lopen de "vrienden" lekker op blote pootjes rond, lekker sfeertje, voelt als vakantie maar ook in de vakantieperiode kan er van alles gebeuren.

    Dapper van Ed om zo als ernstige patiënt op de grond te willen liggen, wie weet wat ze allemaal maar met je doen. Wakker gekust worden door een schone zeemeermin kunnen we niet garenderen!

    Maar ala, het komt goed met deze groepies, ze hebben er lol in en blijven vrolijke maatjes!

    Succes voor alle enthousiaste duikers, doe voorzichtig mensen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha die Ed en Shu,
    Fantastisch,dat jullie weer zulke mooie foto's van die walvishaai, het scheepswrak, de koraal-riffen en het hele instructeursgebeuren hebben laten zien. Was geweldig om naar te kijken. Ja het is inderdaad geen sport, om zo maar even te doen. Daar heb je de nodige conditie en con-centratie voor nodig. Sommige mensen zullen dat niet snappen, maar het lijkt me wel logisch dat het zo gaat. Ook zeker leuk, dat er mensen van allerlei nationaliteiten bij zijn. Zorgt er zeker voor, dat je behoorlijk was talen moet kennen, maar ik ga er van uit, dat het zeker veel in het Engels gebeurt. In ieder geval een hele uitdaging en een prachtig resultaat, dat iedereen is geslaagd. Hier zijn we van de week net weer aan het varen gegaan. Het is heel behoorlijk weer, dus genieten we er maar weer van. Nou tot de volgende keer maar weer en de hartelijke groeten van hier.
    Roos en Ruud.

    BeantwoordenVerwijderen