maandag 7 mei 2012

OW cursus team China

Wie denkt dat duiken voor luie mensen is, heeft het mooi mis. Om deel te nemen aan de ochtendduiken, dient men zich namelijk stipt om 07:15 uur bij Buddha View Resort te melden. Op dat tijdstip stonden deze week de drie studenten van Shu paraat om hun Open Water (OW) duik 3 en 4 te maken.
Team China had er duidelijk veel zin in en ook onze Ed leek, blijkens zijn uitgestoken tong, geconcentreerd bezig te zijn met zijn taken als assistent.
Naast het vroeg opstaan om te duiken staat ook nog de ochtendgymnastiek op het menu. Terwijl Hema – met het verlate Koninginnedag-tenu - al op Buddha View’s big boat sprong, stond Cici – gehuld in de bloemetjesjurk – te bedenken hoe zij op de boot zou klimmen. 
Zodra we op de boot arriveren is het eerste wat er te doen staat, het optuigen van onze duikuitrusting.
Terwijl anderen het vroege opstaan van die ochtend compenseren, geeft Shu haar briefing aan team China.
Bijna bij duikstek Chumpon Pinnacle aangekomen, maakt het Chinese team zich klaar voor de frisse [lees: 30 graden Celcius warme] ochtendduik.
Op aanwijzing van Shu, kijkt Hema hier keurig recht naar de horizon, zodat het te water gaan niet eindigt in een ‘head first’-sprong.
De foto laat nog nét het moment zien dat Cici keurig haar masker vasthield. Eén seconde later, bij het springen in het water, vlogen haar handen in de lucht met als gevolg dat het masker bijna naar de zeebodem was gezonken.
Als trouwe sektariërs volgden Hema, Vincon en Cici instructeur Shu op de vin.
Het zicht was super helder – wel zo’n 30 meter – en overal was vis, vis en nog eens heel veel vis.
Helaas voor team China, die het te druk had met het beheersen van de juiste duiktechnieken, is deze mooie en hier weinig voorkomende zeeslak aan hun aandacht voorbij gegaan.
Eenmaal aangekomen op 5 meter voor de veiligheidsstop, was er wel aandacht voor de camera. Naast de duiktechnieken moet team China alleen nog even leren synchroon te ademen tijdens het poseren.

1 opmerking:

  1. Goedemorgen Ed en Shu Ming,

    Het is hier nu 05.30 uur en bij jullie zo'n 10.30 uur, allang op weg met de boot voor het vakwerk, werken met mensen!
    Wij beginnen wel in te zien dat duiken heel serieus werk is! Krachts inspanning, dicipline, zorgvuldigheid, als je deze vaardigheden niet onder de knie hebt dan wordt het echt niets!

    Het is grappig dat er zoveel mensen zijn met verschillende interesse's! Er is de afgelopen week een groep mensen met oude auto's vertokken naar China om geld in te zamelen voor een goed doel, als je dat in de krant leest wens je van harte dat zij Beijing halen!

    Zo dachten wij ook zal het Ed en Shu Ming lukken, 2 jaar rondtrekken op onze planeet!
    En zie daar..., jullie zijn er veelzijdig en sterker door geworden, wat een moed!

    Geniet van het warme zonnetje, de mensen, het land/cultuur, have a nice day..kissies van Ma!

    BeantwoordenVerwijderen