zondag 27 mei 2012

Instructor Exam dag 1

Na veertien dagen van college's, oefenen van duikvaardigheden en presentaties geven voor de klas, in het zwembad en in de zee, begon eindelijk het Instructor Exam (IE).
De door de Course Directors Mark, Marco en Chris zeer goed getrainde IDC klas poseerde vol zelfvertrouwen voor de camera, een half uur voor de start van het IE.
Samen met nog zo'n veertig andere IDC kandidaten van Koh Tao, namen zij deel aan het IE dat in de ronde glazen vergaderzaal van het Koh Tao Regal Resort plaats vond.
Voor onze Buddha View kandidaten waren nog plaatsen vrij voor in de zaal. Marco's zweterige rug deed vermoeden dat hij erg nerveus was. In werkelijkheid was het de onvoldoende werkende airconditioning die de vergaderzaal vier uur lang tot een sauna toverde.
AJ was de eerste van onze IDC kandidaten die naar buiten kwam. Bart en AJ behaalden beiden het theorie-examen met een bijna 100% score.
Ed was de tweede Buddha View kandidaat die het theorie-examen achter zijn kiezen had. Een lekkere 'piece of cake'.
Ali en Julia waren erg blij dat het theorie-gedeelte voorbij was.
Het duurde even voordat de volgende kandidaat naar beneden kwam maar eindelijk, na twintig minuten zagen we JP's blijde gezicht.
Hij was zó opgelucht én dorstig tegelijk!
Max was aardig nerveus tijdens het examen, maar hij heeft het ook gehaald met slechts een paar fouten. Zijn handen trilden na; nu omdat hij het nog steeds niet kon geloven.
Wei was kort na Max klaar met zijn examen, maar het was moeilijk te zeggen of hij het heeft gehaald omdat hij altijd een lach op z'n gezicht heeft.
Marco was zijn kandidaten aan het tellen als een moeder gans die kijkt of ze al haar kuikens nog heeft. Wie missen we?
Natuurlijk, onze Nedal!
Trots als een kleine jongen, liet hij zijn scores zien die hij op een kladpapiertje had geschreven. Nou, jongens en meisje, jullie hebben een mooie prestatie geleverd vandaag! Eén afgetikt, nog drie te gaan, maar dat zou geen probleem moeten zijn.

1 opmerking:

  1. Lieve Ed, Shu Ming en andere collega-duikers,

    Veelzijdigheid, kennis en levenswijheid hebben deze mensen verzameld voor de rest van hun leven. Samen werken in Internationaal gezelschap, dat is zo'n bijzondere kans, ik ben ontzettend dankbaar dat jullie dit zo mee mogen maken!

    De prachtige onderwater wereld is een stuk van de schepping, zo uniek, daar kan eigenlijk alleen aan selecte groep mensen op zorgvuldige wijze werken en genieten!

    Omdat jullie in de kracht van je leven bent, met een goede basis, "harde werkers voor het goede" is de volharding waarmee de klus is geklaard duidelijk waarneembaar!!!!!!!!!!!

    Ik wens jullie "met de prestaties die op het papier staan" veel geluk en veilige duiken toe, de inzet van allen wordt enorm gewaardeert!!

    Love you all!!! Wil-Ma'jte

    BeantwoordenVerwijderen