maandag 3 oktober 2011

Aan het werk

We zijn u een kleine verklaring schuldig voor een korte periode zonder posts op onze weblog. We zijn effe druk geweest. Na al dat doelloze lanterfanteren in China moesten we hoog nodig aan de bak met onze uitermate roestige lijven. We stapten in Hong Kong in het vliegtuig naar Cebu, één van de 7.107 eilanden van de Filipijnen. Daar gingen we aan boord van een veerboot naar het eiland Bohol. Vervolgens vouwden we ons in/op een tricycle en tuften over een brug naar het eilandje Panglao waar we de komende tijd kantoor zullen houden.
Als u die kerel met het steekkarretje met kratten met duikspullen volgt, dan komt u vanzelf bij ons kantoor uit.
Voilà, de duikschool Sierra Madre Divers. We kennen de leden van hun Team China nog van Koh Tao Thailand. Ze vroegen ons om te komen helpen tijdens de ernstig drukke Chinese oktober vakantie.
De vakantieganger anno nu verlaat zijn crib niet zonder laptop, dus het is immer een wirwar van snoeren op de bovenste verdieping - het kantoorgedeelte - van de gezellige duikschool.
Een fijne bijkomstigheid van onze huidige banen: de collega's komen overal vandaan. Op de foto hierboven zien we een Taiwanees, een Filippijn, een Singaporese en een Fransman.
Het is hier heus niet alleen maar prima en perfect. Zo wordt het uitzicht vanaf het kantoor gedeelte van de Sierra Madre duikschool heel hinderlijk geblokkeerd door een stel palmbomen.
Het is momenteel zo druk met Chinezen dat er veelvuldig nee wordt verkocht omdat er, ondanks een goed gevulde equipment room, niet voldoende duikspullen zijn.
Maar er zijn op de wereld heel wat ergere plekken om je tijd op de wachtlijst voor een fun dive uit te zitten.
De duikschool is direct aan het strand gevestigd, dat scheelt een hoop gesjouw en gesleep met spullen; iets wat wij als fijn uit onderhandelde secundaire arbeidsvoorwaarde ervaren.
Dit is een knappe collega onder water, de Ornate Ghost Pipefish. U bent het met ons eens: wat een prachtige creatie.
Om dit blog af te sluiten laat Shu zich graag vereeuwigen met een Frogfish.
Dit is hem. U ziet hem niet? Tip: hij hangt ondersteboven en houdt zich vast aan het koraal met zijn onderste vinnen; dat gele vlekje zit net boven zijn zwarte kraaloog. Ja, onze nieuwe collega's zijn niet allemaal moeders mooisten.

1 opmerking:

  1. Vandaag heb ik wat geknutseld aan de computer en als het goed is kan ik weer antwoorden op het web! Het is elke keer spannend om te lezen waar onze levensgenieters aangekomen zijn.
    Wereldse avonturen en uiteindelijk komt het weer goed, de ware spirit!

    BeantwoordenVerwijderen