vrijdag 7 oktober 2011

Niels en Inge

In een ver verleden verbleven we op het duikeiland Koh Tao. Daar ontmoetten we Valentijn en Yvonne, een heerlijk stel waarmee Shu haar Instructor Development Course heeft volbracht. De eerste duikstudenten van Valentijn waren de twee schatten Inge en Niels uit Beverwijk. Ze zijn dol op vakantievieren en dat doen ze dan ook regelmatig. Twee of drie keer per jaar trekken ze er op uit naar mooie en ver afgelegen oorden.
Via Facebook begrepen we dat ze naar de Filipijnen zouden komen. Snel stuurden we ze een berichtje dat wij er ook zijn en dat ze van harte uitgenodigd waren om wat duiken met ons te maken.
Zo gezegd, zo gedigidigidaan. Ze ondergingen een helse reis via een hoop luchthavens en stonden weldra voor onze neus - klaar voor een ruime week Panglao eiland en wat duiken in het diepe.
Ze doken eerder deze week met Ed - Shu moest lesgeven - en gisteren was er eindelijk tijd en gelegenheid voor twee ochtend-duiken met z'n vieren. En dat hebben ze geweten. Op bovenstaande foto zien we een (middelbare) school(klas) barracuda's langzaam naar Niels sluipen.
Wat een magische aanblik: honderden Great Barracuda in een trechtertje. Die rare jongens kunnen wel 180 cm lang worden.
Inge wilde het liefst een schildpad zien, want die had ze in haar onderwater leven nog niet mogen treffen. De eerste gezamenlijke duik zagen we er vier (!) en tijdens de tweede duik spotte ze er zelf één die verdekt lag te slapen in een richel in het koraal.
Ze kwamen boven en concludeerden: "Dit was voor ons allebei de mooiste duik tot nu toe". Hun enthousiasme is aanstekelijk en de reden waarom samen duiken zo leuk is. Jammer genoeg is de tijd gevlogen en vertrekken ze vandaag al weer naar Hollanda. Maar we zijn er zeker van dat we ze later, op een andere duikstek, weer zullen treffen.

2 opmerkingen:

  1. Een toffe onderwater ontmoeting, troostvol als je eigen familie mist!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Onvergetelijk en het reizen meer dan waard! Ontzettend bedankt voor alle gezelligheid en het prachtige duiken!

    BeantwoordenVerwijderen