woensdag 12 oktober 2011

Filipijnse vervoersmiddelen

Toen we nog jong en onbedorven waren struinden we ooit met verdwaasde blikken in ons ogen door het Tropenmuseum in Amsterdam. Wat we daar al niet zagen: kano's en maskers van inboorlingen, boeddhabeelden uit verre landen en blaaspijpen met giftige pijlen uit het Zuid Amerikaanse oerwoud. Er stond zelfs een Jeepney tentoongesteld.
U vraagt zich wellicht af wat een Jeepney is? Het is een karakteristiek Filipijns vervoermiddel, een ware centaur: de voorste helft is Jeep en de achterste helft is schoolbus.
Zo ziet zo'n geval er in real-life uit. Uiteraard is hij voorzien van airbrush schilderingen en de onvermijdelijke verwijzing naar de Katholieke levenswijze van de bestuurder, de spreuk boven het voorraam: God's Gift.
Ze zijn er in alle kleuren, zoals Ferrari rood en Porsche Le Mans wit. Daarmee heeft u gelijk een indruk van de rijstijl van de F1 piloten bestuurders.
Een ander typisch Filipijns vervoermiddel is de Tricycle. Een motorfiets met een overdekt zijspan die we al eerder aan u introduceerden op dit weblog.
We zijn tijdens ons korte verblijf in de Filipijnen al heel wat prachtige gepimpte exemplaren tegengekomen, zoals deze groene met bling-bling licht metalen plastic 15-inch velgen.
De kans is zeer groot dat uw tricycle bestuurder zijn religieuze overtuiging op de achterzijde van zijn vervoermiddel kenbaar maakt. Zo lezen we hier 'Gift of the heavenly Father'.
Van de heilige stuurmanskunsten van de berijder moeten we het zeker niet hebben, maar 'In God we trust'.
Deze vonden wij wel leuk, naast het alledaagse 'Gift of God' lazen we op de achterzijde van deze tricycle: 'Don't follow me, follow Christ'.

1 opmerking:

  1. Y like it, gif me a lift! Zo reis je toch met plezier en helemaal beschermd?

    In Holland zou je er zo een museum mee kunnen openen!

    BeantwoordenVerwijderen